От х:

Днес в x:

Брилянтни солисти гостуват в Първомай с "Прилепът"

Една от най-значимите оперети на всички времена ще гостува на сцената на първомайското читалище „Св.св. Кирил и Методий“ на 7 октомври от 18 часа.

„Прилепът” на великия Йохан Щраус-син е емблематично  произведение за епохата на виенската класическа оперета. То винаги е печелило одобрението на публиката и присъства неизменно в репертоара на световноизвестните музикални театри. В сценичния вариант на Ваеликотърновскатта опера участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на великотърновския театър. Гост-режисьорът Гълъб Бочуков е автор и на сценичния вариант на оперетата, а диригент-постановчик е Игор Богданов. В постановъчния екип са включени още диригентът Васил Вълчев, хореографът Катя Богданова, хормайсторът Яница Брънзелова, пом.-режисьор е Румяна Атанасова.

Надявам се нашият спектакъл също да бъде на висотата на гениалната музика на Щраус”, споделя гост-режисьорът Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център „Димитър Димов” в Кърджали. Той се е постарал така да подреди сюжетната линия в либретото на „Прилепа”, за да стане то по-разбираемо за съвременния зрител. „Това е изключително весел спектакъл, изграден на принципите на комедия на ситуациите. Затова ние засилваме актьорското присъствие в оперетата. Любов и ревност, изневяра и двуличие са основните проблеми, които драматургията носи, но те не са чужди и на съвременния зрител”, споделя Гълъб Бочуков.

Билети за спектакъла се продават на касата пред читалището всеки ден от 10 до 12 часа и от 16 до 18 часа. Цената е 10 и 12 лева.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини