От х:

Днес в x:

Свиленград се сдоби с Компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци

Изображение 1 от 4

    Компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци беше открита днес в община Свиленград. Домакин на събитието в местността Деветте чуки бе кметът на община Свиленград Анастас Карчев. Заместник- областният управител на Хасково Митко Петров бе гост на официалната церемония по откриването, а на нея сред официалните гости бяха още кметът на община Харманли Мария Киркова, представители на управляващия органа ОПОС, на фирмите изпълнители по проекта, неправителствени организации и граждани. Ритуал по освещаване на новия обект отслужи архиерейският наместник Отец Константин.

    Инсталацията е  изградена по проект на  Оперативна програма "Околна среда" на стойност 3 564 395 лева.

    Част от тях са от  Европейския фонд за регионално развитие  и национално съфинансиране. Съфинансирането от бенефициента - Община Свиленград е 876 478 лева.

    Изпълнението на проекта включва  изграждане на инсталация за компостиране, закупуване и доставяне на машини и съоръжения към нея, изграждане на съпътстваща  инфраструктура, закупуване на  транспортни средства и съдове за разделно събрани зелени и биоотпадъци.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      :)
      : )
      10 -3
      17:27, 17 сеп 2020
      Безполовият биоробот и той там крачи, завалията.
      • Не
        Не обиждайте детето
        9 -1
        18:50, 17 сеп 2020
        Не обиждайте детето.Завършил е ВИШУ образование-ФИФ.Може само да крачи и слушка.
    • 2
      Па
      Пародия
      2 0
      13:57, 18 сеп 2020
      Очилатото педалче първа кипра навряно за снимки, с тия женски ръце ако може задника да си обърше ще е добре.На заблудени едноклетъчни като нега за какво им плащат?
    Последни новини