От х:

Днес в x:

Управител на фирма за почистване на офис сгради остава в ареста за данъчни престъпления

Изображение 1 от 2

    66-годишният Мехмед Айдъноглу ще остане за постоянно в ареста за укриване на данъци. Това реши днес съдия Деляна Пейкова от Окръжен съд Хасково.

    Мъжът е роден в Турция, но е с нидерландско гражданство. Бил е издирван от властите в Германия по обвинение за 27 данъчни престъпления, извършени в периода от 2017 г. до 2019 г. Според разследващите, Мехмед е бил управител на фирма за почистване на офис сгради в Германия и като такъв е укрил данъци, неизплатил заплати на работници и не внесъл осигуровки в размер на 360 000 евро. Отделно в друга фирма със съучастник също укрил данъци, спестил заплати и осигуровки, но в значително по-голям размер.

    В резултат на това е бил обявен за международно издирване и е бил арестуван на 1 септември 2020 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“.

    Прокурорът по делото Цвета Пазаитова настоя за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Защитникът на обвиняемия – адвокат Лидия Стоянова пледира клиентът й да бъде освободен с мярка „парична гаранция“.

    В крайна сметка съдът уважи искането на държавното обвинение. Според магистрата има реална опасност обвиняемият да се укрие и да попречи на разследването, предвид факта, че чужденецът няма адрес в България, на който да бъде открит.

    Решението на Хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

    Предстои да бъде разгледано делото за екстрадицията на Медхмед Айдъноглу. В Германия за престъплението се предвижда наказание до 10 г. затвор. Пред съда в Хасково обвиняемият каза, че иска да бъде екстрадиран незабавно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Егати
      безаконнието при Ангела Меркел Ханъм - да прибират хора за жълти стотинки
    • 2
      Ха
      хахаха
      9 -5
      17:54, 3 сеп 2020
      Тоя наистина заслужава затвор. Голяма скрънза е. Ако си беше платил, щеше спокойно да мине. А той изобщо не мисли, че бойковото чекмедже наполовина е празно.
    • 3
      То
      Тодор крадеца
      1 0
      17:14, 4 сеп 2020
      А бе българи по големи крадци от нас имали ни българите за пари сме съгласни на всичко даже и гащите сваляме като видим пари че ще ни опънат веднъж голяма работа то няма да е за първи път ни и жените си продаваме за пари 💰 то да не е сапун да се изтърка българин да се наричам после не можем си дигнем гащите
    • 4
      Ей
      Ей
      0 0
      18:11, 4 сеп 2020
      така се прави. Кога в БГ ще стане това......на кукува лято.
    Последни новини