От х:

Днес в x:

19 °C

Старт за подмяната на водопровода на бул.“Освобождение“, от бул. „Илинден“ до ул.“Македония“ в Хасково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на бул. “Освобождение“, от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“, ще започне през септември. Ще бъде подменен водопровод с дължина 400 м, съобщиха от Общинска администрация.

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД-Хасково. 

В ремонтни дейности ще влязат участъците в района между бул. „Съединение", бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“. Там ще бъде подменен водопровод с дължина 1200 метра.

Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м. Вътрешната водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш"- дължина около 350 м. Също влизат в обхвата на плануваната реконструкция.

Ремонт ще има и мрежата по бул. „Съединение“ в участъка от Областно пътно управление до шахта, намираща се зад читалище „Заря“. Ремонтът тук е по дължина от около  500 м.

Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв. “Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м. Предвидено е и изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“  с дължина 850 м. 

Между улиците „Стара планина“ и “Кавала“ и бул. “България“ е планувана реконструкция на 900 м. на вътрешната водопроводна мрежа.

Стойността за ремонта на седемте подобекта в плануваната реконстукция на водопроводната мрежа в Хасково е 1 527 960 лева. 

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители. Спрямо споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в  размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ и за реконструкцията по вътрешната водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш". Срокът за изпълнение на договора е 125 календарни дни и започва да тече от датата на протоколите за откриване на строителната площадка до представянето на окончателните доклади, техническите паспорти, както и всички необходими документи за издаване на Разрешение за ползване на обектите.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран. 

От общината предупредиха, че преди началото на ремонтите ще бъдат обявени алтернативните маршрути за пътуване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Мд
  Мдаа
  26 -11
  13:17, 21 авг 2020
  310 лева на метър с машини
  .....
  А затворниците от ГРОБ/ДПС могат да го изкопат без пари на ръка
 • 2
  Ст
  Страхил
  33 -2
  13:41, 21 авг 2020
  Ей, най-после! Браво!Това е добра новина.
  Време е вече кмета да започне да изпълнява предизборните обещания.
  • Он
   Оня от ВиК
   22 -13
   14:01, 21 авг 2020
   За какви обещания говорим като материалите за ремонта на Македония-Илинден бяха купени в ВиК още преди 5 години и повече и чакаха да дойде едно по-добро време. На практика водопровода нарочно не беше подменен поради други причини и толкова време досега хасковлии си трошиха колите по пародията на булевард. Сега да ни е честито ще платим ремонта за втори път (поне една част от него)
 • 3
  Ам
  аман
  6 -2
  13:45, 21 авг 2020
  ще ще ще бъде
 • 4
  Fl
  Fleetwood Mac
  24 -8
  14:36, 21 авг 2020
  Дано не го пребара пак Т. Лилянов/ГЕРБ/. Има да се влачи безкрайно. Както канализацията в кв. "Болярово".Но във всички случаи ще е "наша" фирма. Нямат наяждане боклуците...
  • Да
   Да
   6 -16
   17:55, 21 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   До Да
   18 -2
   17:59, 21 авг 2020
   Щот от алчни подлоги няма кой да го даде на някой свестен
 • 5
  55
  55555
  13 -4
  21:15, 21 авг 2020
  моля направете отчет за седем години управление колко приходи има ВИК и колко метра тръби са се сменили за този период. и нека за некадърното управление носи съдебна одговорност. пример димитровград за четери години подмениха 30 40 процент от старата мрежа. в Хасково се едва няколко малки улички
  • Аа
   ААА
   4 -4
   22:55, 21 авг 2020
   За твое сведение, ВиК няма право да подменя водопроводи. Те са собственост на Общината. Може само да оправя авариите. Ама запознати, незапознати коментирате. 🙄
  • 12
   123456
   2 -4
   00:23, 22 авг 2020
   До 55555 а и до всички не добре запознати Вик е поддръжка и доставяне и подмяна на водопроводите не е тяхно задължение. Нито една отпусната сума за подмяна не е стигнала до банковата сметка на ВиК.
 • 6
  00
  0000
  8 -4
  22:07, 21 авг 2020
  Ни областна управа ни кмет на Хасково идат избори хората трябва да са полудяли да г пак за тия край това беше Работа Работа а на среща к.р
 • 7
  Гр
  гробаря
  3 -1
  22:53, 21 авг 2020
  Куба 2 кога
 • 8
  Зд
  Здравей
  2 0
  07:33, 22 авг 2020
  Надявам се да се обявява предварително къде и кога ще бъде спирана водата!

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини