От х:

Днес в x:

7 °C

Старт за подмяната на водопровода на бул.“Освобождение“, от бул. „Илинден“ до ул.“Македония“ в Хасково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на бул. “Освобождение“, от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“, ще започне през септември. Ще бъде подменен водопровод с дължина 400 м, съобщиха от Общинска администрация.

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД-Хасково. 

В ремонтни дейности ще влязат участъците в района между бул. „Съединение", бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“. Там ще бъде подменен водопровод с дължина 1200 метра.

Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м. Вътрешната водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш"- дължина около 350 м. Също влизат в обхвата на плануваната реконструкция.

Ремонт ще има и мрежата по бул. „Съединение“ в участъка от Областно пътно управление до шахта, намираща се зад читалище „Заря“. Ремонтът тук е по дължина от около  500 м.

Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв. “Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м. Предвидено е и изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“  с дължина 850 м. 

Между улиците „Стара планина“ и “Кавала“ и бул. “България“ е планувана реконструкция на 900 м. на вътрешната водопроводна мрежа.

Стойността за ремонта на седемте подобекта в плануваната реконстукция на водопроводната мрежа в Хасково е 1 527 960 лева. 

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители. Спрямо споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в  размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ и за реконструкцията по вътрешната водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш". Срокът за изпълнение на договора е 125 календарни дни и започва да тече от датата на протоколите за откриване на строителната площадка до представянето на окончателните доклади, техническите паспорти, както и всички необходими документи за издаване на Разрешение за ползване на обектите.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран. 

От общината предупредиха, че преди началото на ремонтите ще бъдат обявени алтернативните маршрути за пътуване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Мд
  Мдаа
  26 -11
  13:17, 21 авг 2020
  310 лева на метър с машини
  .....
  А затворниците от ГРОБ/ДПС могат да го изкопат без пари на ръка
 • 2
  Ст
  Страхил
  33 -2
  13:41, 21 авг 2020
  Ей, най-после! Браво!Това е добра новина.
  Време е вече кмета да започне да изпълнява предизборните обещания.
  • Он
   Оня от ВиК
   22 -13
   14:01, 21 авг 2020
   За какви обещания говорим като материалите за ремонта на Македония-Илинден бяха купени в ВиК още преди 5 години и повече и чакаха да дойде едно по-добро време. На практика водопровода нарочно не беше подменен поради други причини и толкова време досега хасковлии си трошиха колите по пародията на булевард. Сега да ни е честито ще платим ремонта за втори път (поне една част от него)
 • 3
  Ам
  аман
  6 -2
  13:45, 21 авг 2020
  ще ще ще бъде
 • 4
  Fl
  Fleetwood Mac
  24 -8
  14:36, 21 авг 2020
  Дано не го пребара пак Т. Лилянов/ГЕРБ/. Има да се влачи безкрайно. Както канализацията в кв. "Болярово".Но във всички случаи ще е "наша" фирма. Нямат наяждане боклуците...
  • Да
   Да
   6 -16
   17:55, 21 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   До Да
   18 -2
   17:59, 21 авг 2020
   Щот от алчни подлоги няма кой да го даде на някой свестен
 • 5
  55
  55555
  13 -4
  21:15, 21 авг 2020
  моля направете отчет за седем години управление колко приходи има ВИК и колко метра тръби са се сменили за този период. и нека за некадърното управление носи съдебна одговорност. пример димитровград за четери години подмениха 30 40 процент от старата мрежа. в Хасково се едва няколко малки улички
  • Аа
   ААА
   4 -4
   22:55, 21 авг 2020
   За твое сведение, ВиК няма право да подменя водопроводи. Те са собственост на Общината. Може само да оправя авариите. Ама запознати, незапознати коментирате. 🙄
  • 12
   123456
   2 -4
   00:23, 22 авг 2020
   До 55555 а и до всички не добре запознати Вик е поддръжка и доставяне и подмяна на водопроводите не е тяхно задължение. Нито една отпусната сума за подмяна не е стигнала до банковата сметка на ВиК.
 • 6
  00
  0000
  8 -4
  22:07, 21 авг 2020
  Ни областна управа ни кмет на Хасково идат избори хората трябва да са полудяли да г пак за тия край това беше Работа Работа а на среща к.р
 • 7
  Гр
  гробаря
  3 -1
  22:53, 21 авг 2020
  Куба 2 кога
 • 8
  Зд
  Здравей
  2 0
  07:33, 22 авг 2020
  Надявам се да се обявява предварително къде и кога ще бъде спирана водата!

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини