От х:

Днес в x:

Общинският съвет в Смолян "отказа" да продаде имот на жена-инвалид от Арда, отдават го безвъзмездно

На заседание днес Общинският съвет взе дрешение да дари терен за безвъзмездно ползване на млада жена инвалид от село Арда. Теренът се предоставя за изграждане на инвалидно съоръжение, за да може 30-годишната жена да излиза от дома си. Тя е със 100 % инвалидности придвижването до дома й е силно затруднено. По време на заседанието стана ясно, че семейството на младата жена инвалид е поискало да закупи терена, като заплати съответно цената на община Смолян.

По предложение на общински съветник, местният парламент реши да го даде безвъзмездно, а парите вместо  за закупуване на терена, да се използват от семейството да закупи и монтира съоръжението, с което тя ще може да излиза и да се прибира в дома си..

Общинският терен ще бъде отдаден за пожизнено право на ползване, решиха още общинарите с почти пълно мнозинство от 22-ма „за“ и 3-ма „въздържал се“. 

Пазарна стойност по оценка на правоспособен оценител е 11 600,00 лева без ДДС, а имотът с площ 928 кв.м., е с отпаднало предназначение за задоволяване на обществени потребности от местно значение, което налага преобразуването му от публична в частна общинска собственост. Това дава основание на местния парламент да се разпореди с имота, като в случая се дава за безвъзмездно пожизнено ползване.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини