От х:

Днес в x:

13 °C

Китайски зодиак: Кой от петте елемента сте?

Китайската астрология е много по-различна от западната. Тя се основава на разделението на Ин и Ян и петте основни стихии, съчетаващи божествената и земната енергия.

Хороскопът на китайците показва на човек кое животно е според годината му на раждане. Той може да бъде Плъх, Бик, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел, Куче, Глиган или общо 12 знака, колкото са и зодиите в обикновения зодиак.

Кои са петте елемента според китайския зодиак?

Според китайската астрология петте елемента – метал, дърво, вода, огън и земя, определят до някаква степен характера на всеки един от нас. Те са представени от планетите – Венера, Юпитер, Меркурий, Марс и Сатурн. Всичките стихии притежават Ин (женска) и Ян (мъжка) сила, като теорията за тях датира от близо 5 000 години.

Така например 2020-а е годината на Белия плъх, който символизира ново начало. Неговият елемент е метал.

Как да определите кой елемент сте?
Последната цифра от годината на раждане сочи кой елемент сте според китайския зодиак.

Метал – 0 или 1;
Вода – 2 или 3;
Дърво – 4 или 5;
Огън – 6 или 7;
Земя – 8 или 9.

Какво носи всеки елемент на личността?

Вода
Според китайския зодиак, хората, ръководени от този елемент, са емоционални и доста интуитивни личности. Те имат отлични комуникативни способности – умеят да водят разговор и да убеждават околните. Това им помага да се развиват и да намират повече последователи на идеите им.

Представителите на водната стихия са доста трудолюбиви, но се справят по-добре в екип, отколкото сами. Една от лошите им черти е, че обичат да манипулират и на моменти се поддават на чуждите капризи. Не обичат да споделят и понякога са доста потайни.

Посоката на водните хора е север. Техният щастлив цвят е черният, а любим сезон – зимата.

Дърво

Хората, водени от този елемент държат на своите принципи. Родени са за лидери, защото винаги поставят колективното благо на първо място, после своето.

Хората с елемент дърво имат висок морал и винаги защитават ревностно своята позиция. Притежават увереност и винаги гледат да се самоусъвършенстват. Недостатъкът им е, че са щедри и понякога се натоварват с повече задачи, отколкото могат да поемат на гърба си.

Според китайския зодиак, тези личности трябва да се научат да казват „не“ и да поставят граници. Любимият им цвят е зеленият, а благоприятен сезон – пролетта. Водени са от изтока.

Огън

Както фениксът излита от пепелта, така те успяват да се справят с най-трудната ситуация. За това им помага тяхната голяма решителност. Верни на стихията си, те обикновено привличат другите с това, че обичат да водят динамичен начин на живот. Заради оригиналните си идеи, винаги доминират над останалите. Справят се отлично в условия на натиск и напрежение.

Едно от лошите качества на огнените хора е, че са нетърпеливи, невнимателни и агресивни на моменти. Могат да отблъскват с прекомерното си желание за успех с цената на всичко. Падайки си егоисти, те трудно се съобразяват с желанието на другите.

Огнените хора трябва да внимават със самочувствието си. Техният любим цвят е червеното, а късметлийската им посока – юг. Естествено, през лятото те са в стихията си.

Основното им положително качество е, че са стабилни, методични, сериозни във всяко едно отношение. Те притежават голяма интелигентност и далновидност. Тъй като са обективни, често ги търсят за съвет. Научени на дисциплина, те винаги следват плана си. Като приятели и роднини, на тях винаги може да се разчита.

Недостатъкът на хората с елемент земя, е че не обичат да рискуват и да излизат извън зоната си на комфорт. Затова на моменти са прекалено нерешителни в действията си. Освен това имат способността да контролират.

„Земните хора“ се чувстват добре през всички сезони. Любимият им цвят е жълто или кафяво, а късметлийските посоки – североизток и югозапад.

Метал

Хората, управлявани от този елемент са независими. Те обичат себе си, но са и изключително грижовни към близки и приятели. Макар понякога да взимат неразумни решения, се справят сами с разрешаването на проблемите. При това никога не оставят нещата недовършени.

Недостатъкът на хората с елемент метал е, че на моменти са импулсивни. Понякога са досадни с това, че търсят одобрение и признание от околните. Друго лошо тяхно качество е, че винаги търсят лукса. Желанието им да властват им създава конфликти с другите.

Бялото, златното и сребристото са цветовете на хората с този елемент. Късметлийските им посоки са запад и северозапад, а най-благоприятен сезон – пролетта.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини