От х:

Днес в x:

Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания и Андора

Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания и Андора. Причината за решението е растящият брой нови случаи на коронавирус в тези страни. Това съобщи датското министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Препоръката влиза в сила от събота.

Тази седмица темпът на заразяване в Испания е нараснал до 39 случая на 100 000 души при 25,5 за миналата, заяви датското външно министерство, като се позова на данни от датския институт по обществено здраве "Статенс Серум".

В Андора темпът на заразяване също превишава датските изисквания.

Дания постави праг от 20 нови случая на коронавирус на 100 000 души седмично, но взема под внимание и цялостните тенденции.

Сред другите критерии на Копенхаген е това например дали датчаните са обект на ограничения в дадената страна. По този начин Ирландия, в която има изискване за задължителна карантина, също попада в списъка със страните, до които се препоръчва да не се пътува по ненеотложни причини.

Преди това Дания отправи подобна препоръка и за Румъния, България и Люксембург поради растящ темп на инфекциите, отбелязва ДПА.

В средата на март Дания затвори границите си като част от мерки за ограничаване на разпространението на короанвируса, но постепенно облекчи рестрикциите за повечето европейски страни.

За да влязат в Дания, туристите са длъжни да удостоверят, че имат резервация за поне шест нощувки в хотел, къмпинг или ваканционно жилище.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини