От х:

Днес в x:

8 °C

8 места на планетата, на които гравитацията не действа

Планета Земя живее по законите на гравитацията, открити от сър Исак Нютон.

Но има гравитационни аномалии на някои места, в които този закон не може да се приложи.

Там един автомобил може да върви нагоре с изключен двигател, водопад да тече в обратна на обичайната посока и много тежък камък да се задържи на върха на скала под много странен ъгъл, без да се преобърне.

Вижте осем такива мистериозни места, на които гравитацията не действа, подбрани от Bright Side.

1. “Обратният” водопад във Великобритания

Този водопад се намира недалеч от Хейфийлд и водата му "тече" право към небето, което го превръща по-скоро във фонтан.  Тайната на обратния водопад е вятърът: той е толкова силен, че водата, която пада надолу, се улавя от стихията и тръгва нагоре. 

2. Къщата на мистериите в Орегон, САЩ

Това е отдалечена къщичка в дълбока гора, построена близо до мистичния Орегонски вихър. Индианците наричат района „Забранена земя“ - място, което трябва да се избягва. Смята се, че тук има някакво сферично силово поле - половината от което е под нивото на земята, а другото над него.

Това кара хората да чувстват реалността по различен начин. Почти невъзможно е просто да се ходи - не знаеш защо, но ти се ще да се задържиш за стените, за да не се срутиш.

Ако оставите метла в къщата, тя няма да падне, просто продължава да стои изправена. На това мистериозно място топките се търкалят по напълно равна повърхност. Няма измама: туристите дори използват специални устройства за измерване на наклона и ъгъла.

3. Пътят в подножието на връх Арагац в Армения

На границата между Турция и Армения има планина, която взима ума на хората. Всяка година хиляди пътници се отправят към нея, за да станат свидетели на изумително антигравитационно явление.

Ако изключите двигателя на автомобила в долната част на планината, той сам ще се изкачи до върха. Наблизо има река, която тече нагоре. Много хора, които са били на мястото, твърдят, че е по-лесно да се изкачвате нагоре, отколкото да слизате надолу.

Озадачаващите открития, които ще останат тайна и след смъртта ни Историята на света е пълна с изненадващи тайни. И най-вероятно никой от нас няма да живее достатъчно дълго, за да ги види разбулени

4. Язовир Хувър в Невада, САЩ

Когато се изкачите до този язовир, който е разположен на 221 метра, можете да си направите прост експеримент. Опитайте се да излеете вода от бутилка.

Течността няма да изтече както обикновено, а ще излети. Същото нещо се случва, ако се опитате да хвърлите обект от същата височина - той ще "плува" заради силния въздушен поток.

5. Дяволската кула, Уайоминг, САЩ

Дяволската кула е формация, разположена в района Bear Lodge Ranger на Черните хълмове. Перфектната форма и размер на могилата я правят една от най-големите забележителности в щата.

Катерачите също я обичат. Но по някаква причина хора, които са покорили Еверест, не могат да стигнат до върха й. Тя е висока само 386 метра, но поради стръмните й стени е невъзможно да се стигне до самия връх - и ще бъде още по-трудно човек да се върне обратно.

6. Тайнственият път в Южна Корея

Празните бутилки и кутии, оставени на този път на остров Джеджу, обикновено се търкалят нагоре - туристите са го опитвали много пъти. Изобретателните местни бързо са превърнали това място в туристическа атракция и дори поставят табела наблизо, която показва къде започва гравитационната аномалия.

7. Златният камък в Мианмар

Тази скала е покрита със злато и изглежда, че ще падне всяка секунда. Но в действителност тя стои на мястото си в продължение на 2500 години.

Камъкът е разположен на височина от близо 15 метра, заедно с пагодата, построена върху него. Според легендите той се държи от косата на Буда, която е във вътрешността му.

Според физичните закони, скалата не е фиксирана и всеки може да я премести, но природата още не го е направила. Според легендите, че това може да бъде направено само от жена, така че на представителки на нежния пол им е забранено да докосват камъка.

8. Камъкът Давашко в Аржентина

Този огромен камък е загубил битката си срещу гравитацията. Скалата, която тежи повече от 300 тона, стои на ръба на масивна скала в продължение на няколко хиляди години, преди да се наклани малко.

На 29 февруари 1912 г. Давашко пада, което е истински шок за местните хора. 95 години по-късно те поставят обратно негово пластмасово копие. То тежи само 9 тона и е фиксирано към скалата.

Източник: profit.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини