От х:

Днес в x:

Опозицията в местния парламент прие отчета на Юсеин Ахмед, гласува против този на Хасан Азис

Опозицията в местния парламент на Кърджали прие единодушно отчета на председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед и гласува против този на кмета д-р инж.Хасан Азис.

 Съветниците единодушно одобриха дейността си през първото полугодие на 2020 г.,представена от Юсеин Ахмед. Председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев, подчерта,че местния парламент е последния рубеж, на който гражданското общество може да бъде защитено. Имаме волята да намираме златното сечение, допълни той.

 Юсеин Ахмед припомни, че както на национално, така и на местно ниво мнозинството определя решенията.

  Съветниците от опозицията подложиха на критика отчета на кмета д-р инж.Хасан Азис за изпълнение от страна на Общинска администрация на решенията на Общинския съвет.

Острието на опозицията Радослав Милев от „Демократична България” обвини градоначалника, че еднолично се разпорежда кое решение да бъде изпълнено и кое –не. Той припомни,че от 4 години има решение на местния парламент за създаване на Синя зона, че са дадени 50  000 лева за проект. Той призова кмета да внесе точка в дневния ред и да отмени предишното решение на Общинския съвет вместо да отлага безкрайно. Подкрепи го съветничката от ПП ГЕРБ Веселина Юрукова. Тя цитира кмета,който на предишна сесия заяви, че обществените нагласи не са на достатъчно ниво в подкрепа на Синята зона. Юрукова посочи, че всяко взето решение на местния парламент може да бъде бламирано от събрание на ДПС.

Градоначалникът обвини Радослав Милев в опит да го сатанизира. Той посочи, че има група в местния парламент с мнозинство, която решава, кое решение да се изпълни и кое –не. А Радослав Милев представлява само себе си в Общинския съвет. Кметът посочи,че от 2003 г. до днес в архива на Общинския съвет се съхраняват взетите и изпълнени решения.Хасан Азис призова за коректност в говоренето.

 Отчетът на кмета бе приет с гласовете на съветниците от ДПС. Опозицията се раздели. Съветниците от ПП ГЕРБ и „Демократична България” бяха против, а групата на БСП се въздържа.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини