От х:

Днес в x:

След пауза от 13 години Формула 1 се завръща на пистата "Нюрбургринг"

Формула 1 обяви допълнителни състезания, които ще влязат в календара за сезон 2020. Надпревари на германската писта "Нюрбургринг", "Портимао" в Португалия и "Имола" в Италия ще запълнят календара между 11 октомври и 1 ноември.

С тях общия брой на състезанията през 2020 г. ще бъде 13.

"Нюрбургринг" е една от най-известните писти за Формула 1 и с най-дълга история. За последно тя прие състезание от календара през 2007 г. "Портимао" ще приеме Гран при на Португалия за пръв път в историята на 25 октомври, две седмици след старта на "Нюрбургринг".

Завръщане ще направи и "Имола", която ще бъде домакин на Гран при на Емилия Романя. Това ще бъде трета италианска надпревара през сезона след "Монца" (6 септември) и "Муджело" (13 септември).

"Имола" приемаше Формула 1 до 2006 г., преди да отпадне от календара. Пистата е известна и с трагичната смърт на Аертон Сена през 1994 г.

Сезонът във Формула 1 започна с две състезания в Австрия на "Ред бул ринг" и едно на пистата на "Хунгароринг". И трите надпревари бяха спечелени от пилотите на "Мерцедес" Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Във временното класиране световният шампион Хамилтън има аванс от пет точки пред Ботас.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини