От х:

Днес в x:

Anonymous хакна сайта на Формула 1

В резултат сайтът стана недостъпен за ползвателите. На уеб-портала за автогонки се появи съобщение от Anomymous, в което се критикуват властите в Бахрейн и управата на Формула 1: "Режимът (в Бахрейн) продължава да се противопоставя на исканията за разумни реформи и да използва груба сила и тактика на насилие, за да потуши народните призиви за обновление". Хакерите издигат искане и за освобождаването от затвора на правозащитника Абдул Хади ал Хауаджа.

Те отправят критика и към ръководството на Формулата: "Ръководните органи във Формула 1 бяха наясно каква е ситуацията с правата на човека в Бахрейн и въпреки това не отмениха състезанията тук, като по този начин поддържат потискането на гражданските права от страна на бахрейнските власти".

Въпреки че в преобладаващата си част гражданите на Бахрейн са шиити (какъвто е и Ал Хуаджа), кралското семейство и почти всички, принадлежащи към управляващия елит, са сунити. Вълненията в богатата на петрол страна избухнаха след като шиитското мнозинство започна регулярни протести с искания за социални и политически реформи, както и за адекватно представяне на шиитите в управлението на страната. /БГНЕС

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини