От х:

Днес в x:

ЕС трябва да има общ медицински протокол и да се концентрира върху следващите шест месеца, когато ситуацията ще бъде най-тежка

ЕС трябва да има общ медицински протокол и да се концентрира върху следващите шест месеца, когато ситуацията ще бъде най-тежка, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на дискусиите в рамките на Европейския съвет в неделя, съобщи правителствената пресслужба.

"Важно е да има бюджет за следващите седем години", категоричен бе премиерът Борисов. По думите му, няма да има нито една държава, която да е доволна, защото като цяло парите са по-малко. Министър-председателят подчерта, че въпреки намаления европейски бюджет, средствата за селскостопанската и за кохезионната политика за България са запазени на същите нива. България е заявила и интереса си за участие в подкрепата, която може да бъде отпусната и за по-слабо разбитите региони. "Ако се запази това, което сме договорили, мисля, че при толкова трудно взимане на решение, за нас ще е приемливо", отбеляза Борисов.

Той ирази подкрепа за "пестеливата четворка" (австия, Дания, Швеция и Нидерландия), които имат известни притеснения по отношение на разходването на средствата от отделните страни.

"Подкрепям "пестеливата четворка", защото нашата политикa е такава - да харчим колкото изкарваме", заяви Борисов и напомни, че България е една от най-спестовните държави.
Той добави, че България е сред най-стабилните във финансово отношение в ЕС, все още не е изтеглен заем и се справя със собствени ресурси, въпреки световната криза, породена от коронавируса.

"Ако сме европейско семейство, трябва да вземем решение, така че всички да са защитени и да се чувстват членове на това европейско семейство", заяви Борисов. Премиерът добави също, че счита, че държавите трябва да излязат с единна позиция, категорично подкрепяща върховенството на закона.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини