От х:

Днес в x:

Зайчев подкара Бентли. Криза: инструкторите – тираджии. Преглед на печата

Зайчев подкара "Бентли", информира във водещото си заглавие днес "Хасковска Марица". Става дума за сина на Никола Зайчев – Емил. Фамилията е собственик на известната винарска изба "Тера Тангра". Пред изданието обаче Зайчев-син отрича, твърди, че никога не е имал "Бентли".
Слухът дава повод на изданието да припомни, че семейството е сърдито на медията още от миналата година, когато писаха, че фирмата им е получила неправомерно 200 000 лева, за което се съди със САПАРД.

Слух – Георги Иванов с масиран инфаркт. Кметът: В Мюнхен съм жив и здрав, четем още на първа страница. Мълвата за инфаркта, покосила градоначалника, обходи вчера Хасково. В 18.40 ч. вчера репортери успели да го открият по телефона. Кметът се оказал в Мюнхен, а слуховете за неговия инфаркт – силно преувеличени.

Чиновници в шок, чакат кадрова метла, акцентира вестникът на втора страница. Става дума за така наречените изнесени държавни структури – инспекторати, агенции и служби, клонове на различни министерства в областния град. Според местния лидер на ГЕРБ Иван Петров най-много жалби имало от земеделските служби и разплащателната агенция. И двете бяха окупирани от ДПС.

Прокуратурата: Няма изборен туризъм в Караманци, четем в акцента на трета страница. Става дума за бележката на турски език с печат на ДПС. Според обвинението няма данни за извършено престъпление. Прокуратурата открила само един такъв документ, а се оказало, че жената, на която е издаден, само го поискала, за да оправдае липсата си от работа през този ден.

Кметове инвестират в ниви и нови къщи, четем още в броя. Публикацията нищи имотното състояние на властта по данните от декларациите им пред Сметната палата. Впрочем предстои тези данни да бъдат проверени от данъчните.

След морето – бедните без дърва, четем в голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". 106 лв. по-малко ще получат социално слабите за отопление през зимата този сезон, допълва вестникът.

Криза: Инструкторите – тираджии, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница изданието. Заради безумните все нови и нови наредби и изисквания десетина инструктори вече се отказали от занаята и се хванали на работа като шофьори на тирове.

Анорексия коси богаташки щерки, четем в акцента на втора страница. Наблюденията са на димитровградския психиатър д-р Веселин Русев.

1000 бали изгоряха, разследват палеж, четем във водещия материал на трета страница. Става дума за пожара в сеновала в с. Гарваново миналия ден. Според сина на собственика Георги Андонов – Андон, обаче, огънят е тръгнал от детска игра.

Отложиха за 13-ти садистичния убиец Лазов, пише още на страницата. Вчерашното съдебно заседание бе пренасрочено без обяснения.

Възстановяваме НСБОП, казва лидерът на ГЕРБ в областта и бивш шеф на полицията Иван Петров, цитиран от вестника. НСБОП е службата за борба с организираната престъпност.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини