От х:

Днес в x:

Mасово плажуване край Росенец на хора от цяла България насрочено за събота, НСО се оттегля?

От Националната служба за охрана са оттеглили искането си за допълнителна защита на сухоземния и морски периметър в парк Росенец в района на т.нар. Летни Сараи, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Според тях това е станало в изпълнение на искането на президента Румен Радев, който също поиска оставката на началника на НСО и призова писмата за допълнителна охрана на парка да бъдат оттеглени.

След като и от ГЕРБ, и президентът Румен Радев поискаха оставката на началника на НСО, ген. Станчев освободи поста си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк Росенец.

Преди дни до недостъпния по суша хотелски комплекс с лодка стигнаха активисти на "Да, България", сред които и бившият правосъден министър Христо Иванов. Тогава гардове от НСО не им позволиха да плажуват там, бутнаха ги във водата и хвърлиха българския трикольор. За утре е насрочено масово плажуване край Росенец на хора от цяла България. 

Според премиера Бойко Борисов с писмото НСО е създало условия за провокация. Целта е всички служби на правителството да я изпълняват тази заповед и излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган, каза премиерът.

Малко след брифинга президентът Румен Радев поиска оставката на началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Вишеград
    6 -2
    21:58, 10 юли 2020
    Бандитите от ДПС и ГЕРБ яко са закъсали.
Последни новини