От х:

Днес в x:

-1 °C

Местят Детската градина по изкуствата в училище „Кирил и Методий“

  Поредна среща за запазване на Детската градина по изкуствата проведе днес кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той разговаря с преподавателите и персонала на градината, съобщиха от община Хасково.

  „Идеята ни винаги е била да запазим колектива на ДГИ и заедно с децата, които се отглеждат тук, да ги преместим временно и заедно в свободни помещения. В момента само в ДГ №18 има такива. Но след като този вариант не беше приет, започнахме да търсим нови решения. Единственото подходящо място, което ние вече няколко пъти оглеждахме и преценихме, че е подходящо, е едното крило на училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Там на първия етаж има достатъчно кабинети, които могат да приемат тези преподаватели и деца“, съобщи кметът на община Хасково. „Ако екипът на ДГИ и родителите са съгласни, ще пристъпим към това преместване. Така ще се запази Детската градина по изкуствата като юридическо лице, ще може да се направи прием на деца и това детско заведение да продължи да съществува“, подчерта Станислав Дечев.

  „В същото време ще започнем подготовката на проекти за реставрация и ремонт на сегашната сграда на Детската градина по изкуствата и когато тези ремонти приключат, Градината да се върне отново тук“, обясни кметът Станислав Дечев.

  Днес беше направен пореден оглед на крилото на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от експерти на община Хасково и учителки от ДГИ.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Станчо , глей да имаш някоя пачка в чекмеджето
   че до 3 дни си имигрант в Турция
   и трябва да имаш пари за вазелин докато свикваш с Новия живот :))
  • 2
   12
   123
   23 -5
   06:29, 10 юли 2020
   Какви са тия деца толкова различни от другите че да имат специални грижи за тях? Общината да прави това което е необходимо и да не се съобразява с болните амбиции на нерабощещи майки.Който не му харесва да не ползва градината.
   • 12
    124
    9 -2
    09:08, 10 юли 2020
    Веднъж и ти да напишеш нещо с акъла си, 123. Абсолютно не разбирам защо тези деца са толкова специални но като видях майките на снимките разбрах.
  • 3
   12
   125
   8 -1
   11:45, 10 юли 2020
   Като е за изкуства, как точно ги приемат тези надарени деца? Кое от тях рисува, пее и танцува по добре от останалите 3 до 7 годишни деца в града? Попмозно име на обикновена детска градина, преместете ги в нова сграда за постоянно и да мирясат!
  • 4
   12
   126
   1 -1
   12:35, 10 юли 2020
   Коя е директорка на градината по изкуствата? Някой знае ли как се казва?
  • 5
   23
   234
   1 -2
   15:33, 10 юли 2020
   Няма такава от години, само в.и., затова не искат в 18 ДГ
  • 6
   Ха
   хасковски татко
   3 0
   00:28, 11 юли 2020
   злобни човечета пишат ли ,пишат.Всеки може да запише детето си там.Иска се само и единствено желание.Градината е страхотна,персонала е много отговорен.Само ,че пишещите не споменават,че някой и беше метнал око/я за клуб,я за заведение или за какво ли не/.Огледайте се колко от тези паметници на културата са отворени за посетители.Гурковата къща ли,Алафрангите ли и още колко?Бившата ритуална зала ли?Глупаци.
   Трябва да сме задължени на родителите,персонала и /приятно съм изненадан/от самия кмет,който се зае с този проблем.Представяте ли си поне малко на какъв натиск е подложен той?БРАВО,чест му прави ,че зае правилната страна.Въпреки неоснователните критики,изведнъж се оказа,че е мъж на място.Бъдете благодарни,помислете и го подкрепете,че малко останаха честни и достойни хора.

  Хороскоп за 25.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
  25 ное 2020
  Последни новини