От х:

Днес в x:

Местят Детската градина по изкуствата в училище „Кирил и Методий“

  Поредна среща за запазване на Детската градина по изкуствата проведе днес кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той разговаря с преподавателите и персонала на градината, съобщиха от община Хасково.

  „Идеята ни винаги е била да запазим колектива на ДГИ и заедно с децата, които се отглеждат тук, да ги преместим временно и заедно в свободни помещения. В момента само в ДГ №18 има такива. Но след като този вариант не беше приет, започнахме да търсим нови решения. Единственото подходящо място, което ние вече няколко пъти оглеждахме и преценихме, че е подходящо, е едното крило на училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Там на първия етаж има достатъчно кабинети, които могат да приемат тези преподаватели и деца“, съобщи кметът на община Хасково. „Ако екипът на ДГИ и родителите са съгласни, ще пристъпим към това преместване. Така ще се запази Детската градина по изкуствата като юридическо лице, ще може да се направи прием на деца и това детско заведение да продължи да съществува“, подчерта Станислав Дечев.

  „В същото време ще започнем подготовката на проекти за реставрация и ремонт на сегашната сграда на Детската градина по изкуствата и когато тези ремонти приключат, Градината да се върне отново тук“, обясни кметът Станислав Дечев.

  Днес беше направен пореден оглед на крилото на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от експерти на община Хасково и учителки от ДГИ.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Станчо , глей да имаш някоя пачка в чекмеджето
   че до 3 дни си имигрант в Турция
   и трябва да имаш пари за вазелин докато свикваш с Новия живот :))
  • 2
   12
   123
   23 -5
   06:29, 10 юли 2020
   Какви са тия деца толкова различни от другите че да имат специални грижи за тях? Общината да прави това което е необходимо и да не се съобразява с болните амбиции на нерабощещи майки.Който не му харесва да не ползва градината.
   • 12
    124
    9 -2
    09:08, 10 юли 2020
    Веднъж и ти да напишеш нещо с акъла си, 123. Абсолютно не разбирам защо тези деца са толкова специални но като видях майките на снимките разбрах.
  • 3
   12
   125
   8 -1
   11:45, 10 юли 2020
   Като е за изкуства, как точно ги приемат тези надарени деца? Кое от тях рисува, пее и танцува по добре от останалите 3 до 7 годишни деца в града? Попмозно име на обикновена детска градина, преместете ги в нова сграда за постоянно и да мирясат!
  • 4
   12
   126
   1 -1
   12:35, 10 юли 2020
   Коя е директорка на градината по изкуствата? Някой знае ли как се казва?
  • 5
   23
   234
   1 -2
   15:33, 10 юли 2020
   Няма такава от години, само в.и., затова не искат в 18 ДГ
  • 6
   Ха
   хасковски татко
   3 0
   00:28, 11 юли 2020
   злобни човечета пишат ли ,пишат.Всеки може да запише детето си там.Иска се само и единствено желание.Градината е страхотна,персонала е много отговорен.Само ,че пишещите не споменават,че някой и беше метнал око/я за клуб,я за заведение или за какво ли не/.Огледайте се колко от тези паметници на културата са отворени за посетители.Гурковата къща ли,Алафрангите ли и още колко?Бившата ритуална зала ли?Глупаци.
   Трябва да сме задължени на родителите,персонала и /приятно съм изненадан/от самия кмет,който се зае с този проблем.Представяте ли си поне малко на какъв натиск е подложен той?БРАВО,чест му прави ,че зае правилната страна.Въпреки неоснователните критики,изведнъж се оказа,че е мъж на място.Бъдете благодарни,помислете и го подкрепете,че малко останаха честни и достойни хора.

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
  15 авг 2020

  Случаен виц

  Последни новини