От х:

Днес в x:

Кметът на Градина: Опасявам се, че с новия мост ще се увеличи трафикът на улица "Христо Ботев"

Изображение 1 от 2

    С единодушното решение на всички общински съветници Община Първомай ще предостави общински имоти безвъзмездно на държавата, за да може да се осъществи проекта за изграждане на нов мост над река Марица. Дългоочакваното съоръжение трябва да стане факт някъде през есента на следващата година. Реализирането му обаче предизвиква и някои притеснения у жителите на село Градина, представени от кмета Йордан Стоев на редовната сесия на ОбС.

    „Предстои да се случи нещо много хубаво за жителите на село Градина,така че благодарност към старото и новото ръководство и към всеки един който е помогнал за реализирането на този проект, каза Стоев и допълни: В тази връзка искам да ви кажа някои както лични , така и на жителите на село Градина, притеснения относно движението по улица Христо Ботев. Тя е част от републиканската пъна мрежа. Страховете ни са, че ще нарасне изключително много трафикът както на тежкотоварни, така и на леки автомобили. Липсва маркировка, липсват пътни знаци, няма очертания, по улицата има 218 дървета, които са я „затворили“, има компрометиран пътен участък,

    Всички колектори през които минават дъждовни води са запушени и дъждовната вода се излива на трасето.

    Другият основен проблем е пътят между село Градина и село Плодовитово, където липсва маркировка и вече станаха няколко тежки пътно транспортни инцидента.“

    Опасенията и проблемите на кмета са описани в докладна записка до кмета на общината Николай Митков. От там каза, че вече работят по въпроса и обещават да решат тези проблеми, които са в техните прерогативи: знаците, почистването на шахтите, подрязването на дървета.

    Пътната настилка и маркировката са отговорност на АПИ, но ОбА ще направи всичко възможно, за да бъдат уведомени.

    Новината, съобщена от Николай Митков по време на сесията е, че предстои възлагането на поръчка за подновяване на маркировката в цялата област, но в момента върви обжалване на процедурата. Надеждите са до края на лятото и това да се случи.

    В същото време се обмислят различни възможности за ограничаване на скоростта по ул. „Христо Ботев“ в селото. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини