От х:

Днес в x:

6 са точките в дневния ред на юнската сесия

6 са точките в проекта за дневен ред на общинския съвет на Първомай. Първите две са свързани с поканата за участие на Община Първомай като партньор на Община Пловдив в проект по програмата LIFE. Първата е за разрешение за участие и осигуряване на 40% съфинансиране от местния бюджет или чрез други програми. Втората точка касае техническата подготовка за участието. Програмата има за цел да бъдат управлявани води, за да няма наводнения и преодоляване на засушаването.

Следващите две точки са свързани със социалните дейности в общината. С докладна кметът Митков предлага развиване на услугата социална рехабилитация, като предложението включва създаване на Център и помещаването му в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Зам.-кметът Радослава Ставрева е внесла докладна записка за участие в процедура, която би осигурила нови компютри за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип, което ще даде възможност домуващите там да се възползват от онлайн обучението. Отново по предложение на зам.-кмета ще бъде разгледано проектопредложението Синдикатът на българските учители да ползва безвъзмездно помещение в сградата на ОбА.

Последната точка предвижда безвъзмездно прехвърляне на имоти от землищата на Първомай и Градина в полза на АПИ. Общата им площ е около 1 дка, като по-голямата част е от страната на селото. Това е необходимо, за да може да започне изграждането на новия мост над река Марица, което се очаква да стане през месец юли. Проектът на стойност около 5,3 млн. лв. предвижда изпълнението на моста за 400 дни.

Очаква се като допълнителна точка да бъдат разгледани заявленията за финансирани на нуждаещи се граждани със здравословни проблеми.

Сесията ще се състои на 25.06.2020 от 17.30 часа в Пленарна зала. Всеки желаещ може да присъства както на заседанието, така и по време на обсъжданията в Постоянните комисии. Дневният ред и материалите по различните точки са публикувани на страницата на ОбС в сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Дн
    дневен ред
    4 0
    13:08, 24 юни 2020
    1-ва точка - Как да спрем да крадем
    2-ра точка - Как да се научим да работим
    3-та точка - Как да спестяваме от изработеното
    4-та точка - Как да харчим спестеното
    5-та точка - Как да накараме и другите около нас да го правят
  • 2
    12
    123
    3 0
    13:31, 24 юни 2020
    1.т - центърът за социална интеграция - не дублира ли функцията на онова „чудо”, което също се намира в тази сграда.
    2т. - децата от семеен тип и компютри..колко от тях са сфизически и умствени проблеми и по- точно дали могат да работят с тях. Ако ще се влагат средства за отбиване на номер, по- добре да се търси финансиране от друг източник, а не от общината
  • 3
    A
    A
    0 0
    13:40, 24 юни 2020
    А каква е таз програма LIFe
    • B
      B
      0 0
      13:46, 24 юни 2020
      Вижте статията "Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект" от 19 юни
  • 4
    Li
    LIFE...is life
    4 -3
    21:53, 24 юни 2020
    програма LIFE и Първомай е като маймуна и смарт телефон...Изчистете си боклуците от общината и после се захващайте с неща които за момента не разбирате и не сте дорасли мисловно...аман от гербаджийски номера с червен оттенък и папазовски привкус
  • 5
    Ми
    Митко Стойчев
    3 0
    20:26, 25 юни 2020
    Мълчанието на агнетата гръмко отеква вече 21 дни.
  • 6
    Ед
    един
    1 0
    19:21, 26 юни 2020
    Ако искате да чуете празнословия и планове за нищоправене,моля идвайте на сесиите.
Последни новини