От х:

Днес в x:

23 °C

6 са точките в дневния ред на юнската сесия

6 са точките в проекта за дневен ред на общинския съвет на Първомай. Първите две са свързани с поканата за участие на Община Първомай като партньор на Община Пловдив в проект по програмата LIFE. Първата е за разрешение за участие и осигуряване на 40% съфинансиране от местния бюджет или чрез други програми. Втората точка касае техническата подготовка за участието. Програмата има за цел да бъдат управлявани води, за да няма наводнения и преодоляване на засушаването.

Следващите две точки са свързани със социалните дейности в общината. С докладна кметът Митков предлага развиване на услугата социална рехабилитация, като предложението включва създаване на Център и помещаването му в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Зам.-кметът Радослава Ставрева е внесла докладна записка за участие в процедура, която би осигурила нови компютри за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип, което ще даде възможност домуващите там да се възползват от онлайн обучението. Отново по предложение на зам.-кмета ще бъде разгледано проектопредложението Синдикатът на българските учители да ползва безвъзмездно помещение в сградата на ОбА.

Последната точка предвижда безвъзмездно прехвърляне на имоти от землищата на Първомай и Градина в полза на АПИ. Общата им площ е около 1 дка, като по-голямата част е от страната на селото. Това е необходимо, за да може да започне изграждането на новия мост над река Марица, което се очаква да стане през месец юли. Проектът на стойност около 5,3 млн. лв. предвижда изпълнението на моста за 400 дни.

Очаква се като допълнителна точка да бъдат разгледани заявленията за финансирани на нуждаещи се граждани със здравословни проблеми.

Сесията ще се състои на 25.06.2020 от 17.30 часа в Пленарна зала. Всеки желаещ може да присъства както на заседанието, така и по време на обсъжданията в Постоянните комисии. Дневният ред и материалите по различните точки са публикувани на страницата на ОбС в сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Дн
  дневен ред
  4 0
  13:08, 24 юни 2020
  1-ва точка - Как да спрем да крадем
  2-ра точка - Как да се научим да работим
  3-та точка - Как да спестяваме от изработеното
  4-та точка - Как да харчим спестеното
  5-та точка - Как да накараме и другите около нас да го правят
 • 2
  12
  123
  3 0
  13:31, 24 юни 2020
  1.т - центърът за социална интеграция - не дублира ли функцията на онова „чудо”, което също се намира в тази сграда.
  2т. - децата от семеен тип и компютри..колко от тях са сфизически и умствени проблеми и по- точно дали могат да работят с тях. Ако ще се влагат средства за отбиване на номер, по- добре да се търси финансиране от друг източник, а не от общината
 • 3
  A
  A
  0 0
  13:40, 24 юни 2020
  А каква е таз програма LIFe
  • B
   B
   0 0
   13:46, 24 юни 2020
   Вижте статията "Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект" от 19 юни
 • 4
  Li
  LIFE...is life
  4 -3
  21:53, 24 юни 2020
  програма LIFE и Първомай е като маймуна и смарт телефон...Изчистете си боклуците от общината и после се захващайте с неща които за момента не разбирате и не сте дорасли мисловно...аман от гербаджийски номера с червен оттенък и папазовски привкус
 • 5
  Ми
  Митко Стойчев
  3 0
  20:26, 25 юни 2020
  Мълчанието на агнетата гръмко отеква вече 21 дни.
 • 6
  Ед
  един
  1 0
  19:21, 26 юни 2020
  Ако искате да чуете празнословия и планове за нищоправене,моля идвайте на сесиите.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини