От х:

Днес в x:

13 °C

Изкуствен интелект помага за оцеляването на туризма в страната

След тежката пролет, затворени по домовете си, хората това лято имат нужда от смяна на обстановката и почивка. Затова ИТ компанията „Абилитикс” създаде и чатбот-платформата „COME TO BULGARIA”, която цели да минимизира последствията от Коронавируса в сферата на туризма. Нова функционалност на изкуствения интелект, е че не само ще си пише с потребителите, а ще възприема гласови въпроси на български и английски. Екипът счита, че той ще е изключително полезен за обществото, в което има объркване, разнопосочна информация и много неяснота как и къде може да прекара отпуската си човек, къде да отиде с деца, дали е безопасно на плажа. Тя ще е от полза както за чуждестранните, така и за българските туристи.
  Туристическият бранш, от своя страна, също има нужда да привлече туристите повече от всякога. След няколкото нулеви месеца, браншът е в колапс и трябва да направи всичко възможно да ги убеди да прекарат почивката си в България. Освен чрез намалени цени, атрактивни бонус оферти, браншът тази година трябва да информира туристите по отношение на спазването на противоепидемиологичните мерки.
  В тази ситуация българската ИТ компания „Абилитикс” ще предостави безплатно на туристите, фирмите и институциите в туристическия бранш чатбота „COME TO BULGARIA”, даващ достоверна информация за туризма. Той ще запознава туристите с възможностите за почивка в България в условията на COVID-19. Изкуственият интелект е събрал на едно място информация за културата в България, за градовете и историческите местности. Но най-важното съобщение, което съдържа чатботът, е при какви условия тези места могат да бъдат посетени, дали е безопасно, каква е здравната ситуация в района и какви са възможностите за здравен туризъм и балнеолечение.
   Представителите на туристическият бранш, сред които хотели, къщи за гости, вили, къмпинги, хостели, апартаменти и т.н., ще бъдат запознати с възможността да използват изкуствен интелект за предоставяне на информация за техните условия – актуални цени и отстъпки на услугите и мерките, които са предприели срещу вируса за предпазване на туристите.
   Чатботът „COME TO BULGARIA”  е изграден на база на добрите ни практики, с подобна разработка във връзка с Коронавируса. В пика на пандемията, Абилитикс безвъзмездно разработи добре подготвен изкуствен интелект, който бързо и точно отговаряше на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо Коронавируса и симптоматиката му. Платформата беше припозната като много полезна, внедрена и използвана от много общини в България, сред които Столична община, Сливен, Ямбол, Монтана, Момчилград и Петрич.
   Освен здравен чатбот, компанията разработи и чатбот за нуждите на Министерството на образованието, който да подпомага работата на учителите във връзка с дигиталното обучение.
Чатботът Skilly беше изключително полезен на потребителите, като над 7 000 души ползваха Skilly. Изкуственият интелект отговори на над 60 000 въпроса за Covid-19 и помогна на над 4 000 души в дигиталното образование да се справят бързо и лесно с платформата Teams на Microsoft, като отговори на над 27 000 въпроса за използването на приложението.
Базирайки се на успеха, опита и обратната връзка от чатбота за борба с COVID-19 и чатбота в помощ на дигиталното образованието, създадохме подготвен изкуствен интелект в сферата на туризма.

КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

За да започнете разговор с чатбота „COME TO BULGARIA”, отидете на следния адрес - за английски: https://skillythebot.com/en/skills/Come-to-Bulgaria-Bot/chatbot.  Чатботът на български: https://skillythebot.com/en/skills/BG-Come-to-Bulgaria/chatbot
Можете да зададете всякакви въпроси за туризма в България, да намерите идеи за интересни места за посещение, да видите мерките за безопасност, възможностите за пътуване и много други;
„COME TO BULGARIA” ще дава отговори на посетителите, чрез задаване на гласови команди на 2 езика – английски и български, и ще бъде от полза както за българските, така и за чуждестранните туристи.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
28 окт 2020
Последни новини