От х:

Днес в x:

33 °C

Назми Мюмюн: Корнелия Нинова ще бъде преизбрана за Председател на НС на БСП!

Защо подкрепям кандидатурата и отново за Председател на НС на БСП?

БСП е идейна партия от създаването и през 1891 г. на Бузлуджа. Тя не може  без идейните дискусии за настоящето и бъдещето на партията и България, заложени още на историческото и основополагане начело с дядо Димитър Благоев на Бузлуджа. Дискусиите винаги са били част от живота на партията, дори и във времената на наложения от бившия СССР-КПСС сталиниски тип на управление и на БКП, и на страната като цяло. Дори и тогава в партията се намериха хора, които да отстояват своите виждания и позиции, въпреки че платиха скъпо за това.

 В този смисъл, от четири години, Корнелия Нинова е на кормилото на 129-годишната социалистическа партия. При това избрана като първата жена - председател на партията. Жена като жена – мъжко момиче с естественно обаяние, чар и харизма на лидер на партия при тези размирни години и обстоятелства. Благодарение на нейния партийно-политически усет и компетентност БСП подобри социално-качествения състав на партията. Партията се освежи с млада социалистическа кръв. Под нейно ръководство броят на депутатите от 39 стана 80, избран бе с около 2 милиона гласове президент, от 4-ма евродепутатите станаха 5, в четири областни града имаме кметове при  нула  преди, от 34 кметове на общини - сега са 69, създаде се и се пусна в експлоатация телевизия БСТВ, всеки един от нас свободно отразява своето мнение, няма наказании.  Безспорни факти! Даде достоен отпор и се бори активно и резултатно срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Много резултатно бранеше българското, родно производство. Смело посочи наличието на паралелна държава и разобличи тази паразитна структура от олигарси и политици, които буквално изсмукват живота на българското общество. Жена борбена и последователна, доказала, че води успешни битки. За да отговори и да обедини широкия спектър от лявоориентирани  хора, тя трябваше да направи компромиси, да пусне глътка въздух на социалпатриотичното, социалконсервативното и социалекологичното отклонение, ясно осъзнавайки и неотстъпвайки на нашето голямо социалистическо виждане за бъдещото развитие на България като страна на социалната справедливост, на активно гражданско общество, на равни възможности и просперитет. Не е лесно да заявиш и да отстояваш позицията си на непремирима опозиция при наложения модел от управляващата вече 12 години ГЕРБ, успяла да концентрира в себе си огромно влияние, финансови ресурси и успяла да подчини медии и държавни институции.

  За мен основната заслуга на Корнелия Нинова е опитът й да разбие номенклатурния модел на живот и управление на БСП. Модел, който прогони през последните три десетилетия стотици хиляди  хора от левите идеи и идеали. Модел, който гарантира успех на покорния, на удобния, на сервилния, а не на родения за битки. Модел, който напълни партията с чиновници и я лиши от лидери.

  Корнелия също можеше да се скрие зад този административен подход. Но вместо това тя предлага откритата битка на прекият избор. Битка, която не само ще върне живота в БСП, но и ще гарантира демократичните устои на цялата ни страна. А това, от което най-много се бои Бойко Борисов и неговата партия е демокрацията в България.

  Може би и за това са толкова силни атаките на вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова. Защото, ако бъде спряна промяната в БСП, ще бъде спрян и процеса на дебойковизация на България.

 От това съм притеснен - какво се крие зад «опозицията» в БСП. Ако в предстоящата надпревара,  видим сблъсък на идеи, това само ще е от полза. Защото, БСП е партия на идеите. Дали, обаче, зад прекият избор е видим опит да бъде унищожена БСП? – Не смятам. Всеки партиен член има правото да избере кой да води БСП през следващите години. Аз вече съм направил своя избор – Корнелия.

Тя беше твърдо убедена, че ние сме социалистическа партия, партия защитаваща труда, бедните, малоимотните, занаятчиите, дребните търговци, хората на интелектуалния труд – наука, образование, здравни работници. Има правилно виждане към малцинствата, за единението на българската нация. Давала е ифтар/ благотворителна вечеря/ в кърджалийското село Богатино, поздрави мюсюлманите с настъпването на свещения месец Рамазан. В парламента достойно отстояваше интересите им. Отдавна повдигна въпроса за намаляване на ДДС на лекарствата, храните, книгите и др.  Даваше достоен отговор на опитите  да бъде върната в миналато партията или да се превърне в присъдружна на ГЕРБ политическа патерица. Не се боеше да се противопостави на езика на омразата и противопоставянето, на езика на миналото, на блоковото мислене и Студената война. Не слезе на нивото на хайлайфа и на богаташко – пловдивското говорене, за манипулация и интриги. Принципна и последователна, с визия за БСП и България! Неслучайно, на конференцията ни в Кърджали, заявих, че искам жената Корнелия Нинова да бъде нашата българска, лява, лейди Маргарет Тачър. Стремя се да се ръководя от нейното «Народе, изправи се! Бъдете свободни хора!»

Вярвам и много, навярно ще има и други кандидати. Да са живи и здрави, те са наши социалистически братя, има време и за тях. Ще ги подкрепя със сърце и душа да бъдат председател и заместник-председател на парламента, министри, шефове на агенции, но партията има нужда от водача Корнелия Нинова! Смятам, че каквото и да направят фараоните, дворяните, бароните, Ние ще я изберем! Нас ни обединява Бузлуджа, Нас ни обединява България!

НАЗМИ МЮМЮН – бивш член на НС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини