От х:

Днес в x:

Униформени задържаха трима бракониери в землището на Драгойново

Трима мъже, бракониерствали в землището на село Драгойново са задържани от първомайските полицаи, съобщава пресцентъра на ОДМВР – Пловдив.

Двама от тях са задържани докато са бракониерствали на 27 май. Проверката на лек автомобил «Лада Нива» била извършена в близост до «Каптажа» в населеното място. В превозното средство пътували водачът -74-годишен мъж от село Драгойново и 69- годишният му спътник от гр. Първомай. В купето са открити ловни раници, пушки,  боеприпаси и приспособления за лов. При последващ оглед са намерени и иззети още два броя дългоцевно огнестрелно оръжие и боеприпаси за него. Под надзора на Районна прокуратура Пловдив е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 338, ал. 1от НК.
Униформени спрели друг мъж, придвижващ се в землището на Драгойново с лек автомобил "Нисан Терано". Справка за лицето показала, че водач на превозното средство е 46-годишен жител на Първомай, а в купето на автомобила мъжът държи оръжие, боеприпаси и ловни принадлежности, без изискуемите по закон документи. В близост до мястото на проверката се намирала къща, която мъжът използвал като вила. Имотът бил обитаван от 31-годишна жена, която живеела на семейни начала с мъжа. В хода на последвало претърсване е проверен и паркиран лек автомобил «Мерцедес», собственост на жената, в багажника на който също е съхранявано незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси. По случая е започнато досъдебно производство с оглед извършване на престъпление по чл. 338,ал. 1от НК.  

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини