От х:

Днес в x:

Сачева: Мая Манолова гледа на политиката, като вид хазарт. Преглед на печата

Спор.

"Монитор":

Сачева: Мая Манолова гледа на политиката, като вид хазарт

"Мая Манолова гледа на политиката като вид хазарт, не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото липсва разумност". Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по повод протестите днес. Пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Социалният министър пък отговори, че мерките на социалното ведомство са работещи и ясни, а това дали Манолова иска да работи за хората е ясно от факта, че тя е избрала да "дезертира" от поста омбудсман, каза още Сачева.

Криза.

"Сега":

С над 200 млн. лв. са спаднали общинските приходи покрай кризата

Местната власт разполага с бюджетни излишъци и не трябва да получава компенсации от държавата, смята шефът на МФ Владислав Горанов

Българските общини са претърпели стотици милиони левове загуби под формата на несъбрани приходи заради извънредното положение. Това става ясно от отговор на финансовия министър Владислав Горанов на питане на депутата от "Воля" Елена Пешева за финансовото състояние на местната власт.

Информацията на ведомството на Горанов за изпълнението на общинските бюджети към 30 април т.г. сочи, че всички основни източници на приходи на общините са претърпели значителен спад в сравнение със същия период на предходната година.

Идея.

"Дума":

Румен Овчаров: Упражнението "държавни бензиностанции" е безсмислено

Самото упражнение до голяма степен е безсмислено. Безсмислено - от гледна точка на заложените цели. Това коментира пред БиТиВи бившият министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП Румен Овчаров. Той обясни, че в момента в България има над 3400 бензиностанции и че едва ли конкуренцията ще се повиши, ако се направят още стотина.

В страни като Италия, Унгария, Словения и много други от Западна Европа, държавите притежават бензиностанции и цените не са коренно различни спрямо другите, каза още Овчаров. Той изтъкна, че над 70% от данъчните складове в България са собственост на една група.

Акция.

"24 часа":

Заловиха двама дилъри с хероин за 90 000 лева в Пловдив

Иранец и турчин са арестувани при спецакция срещу наркоразпространението, съобщи шефът на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

На булевард под тепетата двамата чужди граждани се срещнали. Иранецът носел 1 кг хероин за около 90 000 лева, който продал на турчина. Дрогата била предназначена за пласиране в "Столипиново".

На входа на София, където е постоянният му адрес, иранецът бил спрян за проверка. При претърсване на жилището му са намерени 10 кг амфетамини за 250 000 лева.

И двамата чужденци са задържани. Грози ги от 5 до 15 г. затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини