От х:

Днес в x:

Нашествието на кърлежи се дължи на меката зима

Меката зима и влажността са основните причини за нашествието на кърлежи, твърди Иван Рушински – собственик на фирмата, на която е възложено обеззаразяването в община Първомай. Потърсихме мнението на специалиста по повод на сигнали, че на обществени места – градинки, стадиона, парковете има много кърлежи.

Общинските площи в града и другите населени места са третирани на 23 април. Използвани са официално разрешените препарати „Сайпръс“ и „Бандит“. Според Рушински е напълно нормално 20 дни по-късно отново да има кърлежи. Още повече, че са обеезаразени общинските площи, но акари могат да бъдат пренасяни от много други места. Ето защо предстои ново обеззаразяване, за което ще бъде съобщено чрез общината. Това ще стане спешно и климатичните услови позволяват.

Иван Рушински се обърна с молба към първомайци да не късат листовките, които указват кога площите са третирани и докога не трябва да се навлиза в тях и помоли хората да се съобразяват с тези срокове за тяхна безопасност и за безопасност на техните любимци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини