От х:

Днес в x:

Ремонтират пътят Ардино-Кърджали – основна пътна връзка в региона

Ремонтира се третокласният път III-865 Ардино – Кърджали. Направлението е основна пътна артерия за област Кърджали и Южен централен район. През последните 30 години не е извършван цялостен ремонт на пътната отсечка от Ардино до Кърджали. Заради планинския характер на терена няма алтернативни маршрути за тежкотоварния трафик. Повишената товароносимост на превозните средства и дългият експлоатационен период доведоха до множество деформации на пътното платно.

В компрометираните участъци на трасето ще бъде обновена пътната настилка и ще бъде възстановено отводняването. Предвидено е попълване и подравняване на банкетите, нови бетонови улеи, направа на облицовани канавки. Ремонтните дейности се извършват без прекъсване на движението и трафикът е в лентата, незасегната от строителните дейности. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация, тъй като преминават през участък със строителни дейности.

Индикативната стойност на ремонтните дейности е близо 5,4 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Кърджали.

https://vestnikstroitel.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини