От х:

Днес в x:

Мъск заличи с туит $14 млрд. от стойността на "Тесла"

Mилиардерът и основател на "Тесла" Илън Мъск срина стойността на компанията с 14 млрд. долара, след като обяви акциите ѝ за твърде скъпи, предаде Би Би Си.

"Цената на акциите на "Тесла е твърде висока (според мен)," гласи един от туитовете. Поевтиняването на акциите заличи и 3 млрд. от собствения му дял в "Тесла".

Малко по-рано тази година "Тесла" почти достигна 100 млрд. долара, а този праг би донесъл на Мъск бонуси за стотици милиони., а в петък изненада всички с печалба за първото тримесечие въпреки забавянето на икономиката, предизвикано от пандемията.

Това не бе единственият туит на "Мъск" за деня, който предизвика коментари. "Продавам почти всичките си физически принадлежности," написа той. "Няма да притежавам къща." Малко по-късно към същия туит добави: "Приятелката ми Граймс ми е бясна." Сред предизвикалите оживени коментари негови туитове от последните дни бе и критиката към карантината, наложена заради коронавируса.

Коментарите за "Тесла" обаче досега са имали най-сериозни последствия. Преди по-малко от две години друг туит за акиите на "Тесла" на борсата му донесе глоба от 20 млн. долара от американските финансови регулатори. Мъск освен това се съгласи всички негови публикаци в "Туитър" да бъдат преглеждани от адвокати.

Също през 2018 г. Мъск написа и че вероятно е намерил средства, за да свали "Тесла" от борсата. Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ определи действята му като коментар, значително повлиял на пазарите (а и само след седмица предприемачът обяви, че идеята няма да се осъществи).

На въпрос на "Уолстрийт джърнъл" дали милиардерът се е шегувал за цената и дали туитът е бил одобрен, Мъск отговаря с "не".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини