От х:

Днес в x:

3 °C

Хасковският зоопарк подготвя за разселване три големи лъва и едно малко

  Хасковският зоопарк подготвя четири от общо пет лъва за разселване в други обекти в страната.

  Две от лъвчетата са малки - брат и сестра. Те са родени на 20 ноември 2019 година. Кръстени са Миша и Митко. Рожби са на лъвицата Петя. При първото й раждане в средата на миналата година, двете лъвчета починаха ден-два след появата им на бял свят. Кончината им настъпи заради хипотермия и непроявен майчин инстинкт.

  При второто раждане, лъвицата отново не е проявила майчин инстинкт и малките са били отглеждани в клиника в Димитровград от ветеринарния лекар д-р Христо Инджов, с когото хасковският зоопарк има сключен договор. Специалистът се е грижел два-три месеца за животните, които са били захранвани изкуствено.

  "Вече повече от 5 месеца след раждането им, двете лъвчета се развиват и са в много добро състояние. Хранят се с месо - свинско, конско, говеждо", заяви управителят на хасковския зоопарк Валентин Ахтаров. Идеята е като станат на година, мъжкото лъвче да остане в Хасково, а женската да бъде разменена с друга, за да се сформира семейство за размножаване.

  Майката Петя, сестра й Краси (на 14 г.) вероятно ще бъдат подарени на друг зоопарк или ще бъдат заменени с други животни. Мъжкият Горан (на 6 г.) беше взет за размножителен заем от варненския зоопарк и вероятно ще бъде върнат там.

  Всички петте лъва не могат да останат в хасковския зоопарк, тъй като обектът не разполага с необходимите условия за такава численост. "Ще остане една двойка лъвчета на територията, с която разполагаме", обясни Валентин Ахтаров.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Лъ
   Лъвь
   6 -3
   20:43, 24 апр 2020
   И в клетките на лъвовете ще бъдат настанени бездомни кучета и помияри!
  • 3
   Кр
   Крокодилов
   4 0
   11:44, 25 апр 2020
   Здравко, с какво ги храниш, та толкова се размножават.
   • 11
    11111
    1 0
    14:43, 25 апр 2020
    С кучета и магарета.
  • 4
   Кю
   Кюмуров
   3 -1
   11:47, 25 апр 2020
   В тоя зоопарк трябва да направят една клетка и в нея да затворят Георги Иванов. Не за друго, а хората да могат да видят истински кмет.
  • 5
   Ко
   ковидян
   8 -3
   12:03, 25 апр 2020
   Ние издивяхме за месец затворени, а горките животни - цял живот са осъдени невинни в клетка! Всички зоопаркове трябва да се затворят!
   • Хи
    хихихи
    3 -1
    13:47, 25 апр 2020
    Не да се затворят, а да се отворят и животните да избягат. А да затворят тебе там.

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини