От х:

Днес в x:

19 °C

Хасковският зоопарк подготвя за разселване три големи лъва и едно малко

  Хасковският зоопарк подготвя четири от общо пет лъва за разселване в други обекти в страната.

  Две от лъвчетата са малки - брат и сестра. Те са родени на 20 ноември 2019 година. Кръстени са Миша и Митко. Рожби са на лъвицата Петя. При първото й раждане в средата на миналата година, двете лъвчета починаха ден-два след появата им на бял свят. Кончината им настъпи заради хипотермия и непроявен майчин инстинкт.

  При второто раждане, лъвицата отново не е проявила майчин инстинкт и малките са били отглеждани в клиника в Димитровград от ветеринарния лекар д-р Христо Инджов, с когото хасковският зоопарк има сключен договор. Специалистът се е грижел два-три месеца за животните, които са били захранвани изкуствено.

  "Вече повече от 5 месеца след раждането им, двете лъвчета се развиват и са в много добро състояние. Хранят се с месо - свинско, конско, говеждо", заяви управителят на хасковския зоопарк Валентин Ахтаров. Идеята е като станат на година, мъжкото лъвче да остане в Хасково, а женската да бъде разменена с друга, за да се сформира семейство за размножаване.

  Майката Петя, сестра й Краси (на 14 г.) вероятно ще бъдат подарени на друг зоопарк или ще бъдат заменени с други животни. Мъжкият Горан (на 6 г.) беше взет за размножителен заем от варненския зоопарк и вероятно ще бъде върнат там.

  Всички петте лъва не могат да останат в хасковския зоопарк, тъй като обектът не разполага с необходимите условия за такава численост. "Ще остане една двойка лъвчета на територията, с която разполагаме", обясни Валентин Ахтаров.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Лъ
   Лъвь
   6 -3
   20:43, 24 апр 2020
   И в клетките на лъвовете ще бъдат настанени бездомни кучета и помияри!
  • 3
   Кр
   Крокодилов
   4 0
   11:44, 25 апр 2020
   Здравко, с какво ги храниш, та толкова се размножават.
   • 11
    11111
    1 0
    14:43, 25 апр 2020
    С кучета и магарета.
  • 4
   Кю
   Кюмуров
   3 -1
   11:47, 25 апр 2020
   В тоя зоопарк трябва да направят една клетка и в нея да затворят Георги Иванов. Не за друго, а хората да могат да видят истински кмет.
  • 5
   Ко
   ковидян
   8 -3
   12:03, 25 апр 2020
   Ние издивяхме за месец затворени, а горките животни - цял живот са осъдени невинни в клетка! Всички зоопаркове трябва да се затворят!
   • Хи
    хихихи
    3 -1
    13:47, 25 апр 2020
    Не да се затворят, а да се отворят и животните да избягат. А да затворят тебе там.

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини