От х:

Днес в x:

Решават до дни дали да се отворят парковете. Преглед на печата

 

Мерки.

"Дума":

Решават до дни дали да се отворят парковете

Премиерът Борисов отново коментира, че не разбира призивите да се отворят хотели и ресторанти. На брифинг след видеоконференцията с лидерите на страните от ЕС тази вечер той заяви, че "улиците на София са пълни, а в Гърция не може да се излиза без да се уведомят властите". Борисов обаче добави, че е възложил на МВР да подготвят планове за парковете и планините и тази неделя да проведат нещо като учение - как може да става пропускането на хора в едната посока, да има табели. Толкова искам и аз да го направи и ме е страх. Медицинският персонал ще издъхне, просто ще се преумори, каза още премиерът.

По думите му, това зависи от данните за заразилите се с коронавирус след голямото пътуване по празниците:"Ако е в тези (сегашните) рамки покачването - да пуснем в една посока децата и родителите", заяви Борисов.

Безработица.

"Монитор":

Деница Сачева: 10 000 работници на ден запазват работата си с мярката 60/40

Регистрираните безработни всеки ден са с по 300-400 души по-малко. Благодарение на мярката 60/40 безработицата през последните дни намалява. "Почти 10 000 работници на ден запазват работата си благодарение на мярката 60/40", заяви пред бТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Друга мярка е отпускането на до 300 000 лева кредити за фирмите, които ще бъдат налични в края на месец май, поясни Деница Сачева. Тя обяви, че с Европейската комисия се обсъжда един допълнителен месец платен отпуск за най-засегнатите сектори. "Мерки се планират всеки ден, и премиера обяви, че се работи и по мярка за средния бизнес, така че ще бъдем готови да реагираме на време, ако кризата се задълбочи", увери социалният министър.

Случай.

"Сега":

Трима са задържани като заподозрени за побоя над Слави Ангелов

Задържани са трима заподозрени, че са нанесли побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщава БНТ. Националната телевизия твърди, че новината е потвърдена от главния прокурор Иван Гешев. Групата е разследвана през последния близо месец. Има и други задържани по случая, включително и посредници. Поръчители се издирват.

Слави Ангелов беше нападнат и пребит на 17 март вечерта близо до дома му. След внимателен анализ на записи на видеокамери, разследващите стигат до подозрение кои са тримата извършители. Другото, което им помага е, че от къщата, в която живее основния заподозрян, до мястото на побоя се минава за около 2 минути с автомобил, разказва още Националната телевизия.

Последици.

"24 часа":

Ген. Мутафчийски: Има увреждания от коронавируса 20 дни след оздравяването

"Коронавирусът не е обикновен вирус и не е като другите заболявания. Ние се убеждаваме всеки ден в това. Направихме контролни прегледи на пациенти, които са били с двустранна пневмония, но са оздравели и вече сме ги изписали. Това, което виждаме около 20 дни след оздравяването като увреждания обаче, е, че има фриброзиране, което ще остави трайни следи."

Това каза шефът на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по Би Ти Ви.

Според него е рано да се правят генерални изводи, но имало признаци, че при боледувалите двойната бронхопневмония ще останат следи.

За днешния ден новозаболелите са 16, но лабораториите продължават да работят и утре сутринта ще бъдат окончателните данни за последните 24 часа.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    33
    333
    2 0
    10:20, 24 апр 2020
    Ами те, парковете и в момента са си отворени? Винаги има хора, в тях! Тва е като фризьорските салони, които ги отвориха уж, пък те не бяха спирали! Или фитнес залите!
  • 2
    Ст
    Стефан
    1 -2
    10:25, 24 апр 2020
    Що в Германия са отворени парковете? Само по двама! Германия са по-прости от Ганьо? Може, според Тиквун и другите плешиви..
  • 3
    Вечер като си пием скоча с Шефа ми Скот-а
    и той ми вика
    "Венциславе утре ще накарам 6 милиона гяури да кажат АААААА"
Последни новини