От х:

Днес в x:

Д-р Антония Първанова за медицинската (не)адекватност на мерките в кризата (видео)

Д-р Антония Първанова говори по скайп за медицинската адекватност на мерките в кризата.

За "адът", който трябваше да е дошъл, какво означава обявянето на пандемия, изследванията и промените в математическия модел за една нощ.

Странни неща и мерки се предприемат, казва д-р Първанова. Нещата са ясни, защо посреднощ се обявяват - първи заразен, заразен депутат, защо е това нагнетяване? Защо? Тази паника не е непременно основана на доказани факти и науката, твърди д-р Първанова със своя опит на евродепутат и лекар в най-влиятелния вирусологичен институт в света.

България има достатъчно легла, включително с респиратори, показват изчисленията на д-р Първанова, базирани на официалните данни и ако сме в тежка ситуация като Испания. Тя посочва, че не е доказано, че методът дава резултат и се избягва смъртен изход.

Фактите не подкрепят мерките, а мерките не съответстват на това, което е заложено в протокола при епидемии и пандемии. Единственото, което е последователно, са икономическите мерки, другото не се потвърждава - "адът", математическия модел.

Не се изследват хората, които са преболедували в един якък пик в края на януари и началото февруари (27.01 - 11.02)  - 243 на 10 хиляди, като предния месец са били повече от двойно по-малко.

Този коронавирус има 4 големи мутации, над 110 са мутациите вече. Те са свързани с неговото оцеляване - повече да заразява, по-дълго да остава и да не е толкова смъртоносен.

Странно е родилна клиника да обяви, че има само един респиратор и какво ще прави, ако дойде втора родилка с коронавирус. До вечерта въпросната клиника получава респиратор. Там няма нито една родилка с коронавирус. Странно е промотирането на дарителството с "дете даде спестяванията си, възрастна жена даде цялата си пенсия", казва лекарката, която по принцип е за даряването.

Цялото интервю на д-р Първанова - ТУК.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    ИВАНОВА
    11 -3
    17:02, 16 апр 2020
    Защо изключвате др антония първанова защо ли защото само тя говори истината ние простите хорица вярваме на нея защото тя е лекар а не пожарникарка
  • 2
    За
    запознат
    0 -2
    10:24, 21 апр 2020
    Тази да иде с близките си в Пирогов без защитни облекла да влезе в отделението с вироса и тогава ще и повярвам иначе е бля бля
    • Въ
      Възможно е и
      1 -1
      11:48, 21 апр 2020
      Да си запознат с нещо ,но това нещо не е правописа,вирОсе.
Последни новини