От х:

Днес в x:

Кадри от дрон: Истанбул - такъв, какъвто никога не сте го виждали

Обичайно изключително оживеният Истанбул, известен със своите задръствания и дълги опашки пред основните туристически обекти, днес е неузнаваем. На кадри, разпространени от Би Би Си и Анадолската агенция, се виждат необичайно празните улици и площади на града.

В събота заради коронавируса Турция забрани излизането навън в 31 града, сред които и Истанбул. Решението не бе изненадващо, но бе обявено в неочакван момент - едва два часа преди да влезе в сила. Това предизвика паническо струпване пред магазини за хранителни стоки на хора, бързащи да си набавят продукти, показват снимки в международни издания и социални мрежи, а след хаоса и паниката вътрешният министър подаде оставка.

В изявление в "Туитър" Сойлу заяви, че се чувства "отговорен за сцените, които последваха обявяването на полицейския час за почивните дни" в някои провинции.

"Върху мен във всеки аспект" пада отговорността за начина, по който бе приложена забраната. Обявена два часа преди полунощ, тя доведе до опашки и панически струпвания пред магазини на хора, които искаха да се запасят, в Истанбул, Анкара и други градове. Сойлу първоначално настояваше, че моментът на съобщаване е премислен, за да не се претоварят твърде много магазините.

Очевидно тези сцени не са отражение на гладкото прилагане на мярката, заяви Сойлу, който е на поста от август 2016 г., пише Анадолската агенция.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Превзело едно племе слабата византия , византийците нарекло турци..... те много добре знаят какви са. А българските турци също знаят какви са а именно наши братя и сестри независимо от 500-те години ,защото каквото и да прави човек кръвта си е кръв неможеш да мразиш брат си. То се вижда не е трудно да го видиш. И каквото и да правят политиците за да ни настройват едни срещу други няма да им се получи. Или поне така се надявам това зависи от нас ,всички които живеем тук , без значение какви сме. Защото всички управляващи 240 ... незнам как да ги нарека работят срещу нашия интерес, защо неможем да се обединим и да си оправим държавата бе хора , една държава на духа на всички религий а не разделена на религиозен принцип , държава с индустрия и работа за всички , та ние всичко си имаме и злато , море и планини и вероятно най вкусните зеленчуци.

    Хора опразниха се българските села , сега и турските се опразват....... не са ок нещата ,за бога ние сме най стария народ в Европа а предвид ,че сме наследници на Траките , вероятно и един от най-старите народи изобщо и това включва и българските турци. Ще оставим ли нашите родители бедни и умиращи тук докато търсим късмета си навън а циганите да се гаврят с тях ( и сега някой ******* ще се изкаже срещу коментара ми).......

    Стреснѝ се, племе закъсняло!
    Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
    След теб потомство иде цяло –
    какво ще да му завещайш?
    • 12
      1273 BULGARISTAN
      2 -2
      08:36, 14 апр 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини