От х:

Днес в x:

5 хиляди лева глоба за мъж, нарушил карантината си в Пловдив

Районният съд в Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура и обвиняемия В.К. и упълномощения от него адвокат, за решаване на делото и прекратяване на наказателното производство по реда на чл. 381 вр. чл. 357 ал. 1т. 4 пр. 2 от НПК, като страните постигнаха съгласие за следното:

Обвиняемият е извършил виновно престъпление по чл. 355 ал. 2 пр. 3 вр. ал.1 от НК за това, че:

На 26 март 2020 г. е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората със заповед от 17 март 2020 г. на министъра на здравеопазването на република България, като лице по т. 1 от заповедта, поставено под карантина, с предписание за поставяне под карантина на РЗИ – Видин, не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок – на адрес в Пловдив, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

За така извършеното престъпление и на основание чл. 355 ал. 2 пр. 3 вр. ал. 1 от НК вр. чл. 55 ал. 1 т.1 и ал. 2 от НК страните се споразумяха на обвиняемия В. К. по реда на чл. 381 ал. 4 от НПК да бъде наложено наказание "ПРОБАЦИЯ" при следната съвкупност от пробационни мерки:

  • Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок десет месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично.

  • Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца,

И ГЛОБА В РАЗМЕР НА ПЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА!

Определението е окончателно.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини