От х:

Днес в x:

Предстои първа сесия в условията на извънредно положение в Димитровград

Първа сесия в условията на извънредно положение ще се състои утре, 26.03.2020г. в Димитровград.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяване на COVID-19, от общинския съвет информират, че преди началото  на сесията на всички присъстващи ще бъдат раздадени маски, дезинфектант и ръкавици и ще бъдат разположени през едно място.

От Общинския съвет призовават още, с оглед спазване на общата безопасност, общински съветник или представител на медия, който е бил в чужбина и се е завърнал 14 или по-малко дни преди заседанието, както и лице с грипоподобни симптоми, да не присъства в залата.

20 точки включва проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе утре в зала "Гросето".

Местните парламентаристи ще обсъждат докладни за продажба на недвижими имоти, общинска собственост, както и годишния отчет за изпълнението на концесионните договори за 2019г.

Кметът Иво Димов предлага освобождаване от такси за търговците на пазара

Очаква се да бъде приета докладната на кмета Иво Димов за освобождаване от такси на търговците, наематели на търговски обекти - общинска собственост, които влизат в списъка на министъра на здравеопазването от 13 март - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ.

Търговците на Неделния и Авто пазара се очаква да бъдат освободени от такси за периода, в който тържищата не работят - заповедта на кмета за затварянето им е от 9 март. 

Инвестиция за над 75 милиона лева в Димитровград за изграждане на най-голямата фотоволтаична електроцентрала в България

Една от най-важните точки, която би трябвало да се гласува, е ОбС да даде предварително съгласие за изготвяне на ПУП, с което да стратира процедурата за изграждане на соларна електроцентрала в Димитровград. С това решение местният парламент ще определи точните параметри на терена, на който ще се изгради най-големият в България соларен парк, по думите на кмета Иво Димов. Последващите процедури за ОбС са, че трябва да вземе решение за възмезно право на строеж върху площта на определения терен, от което Общината ще очаква сериозни постъпления.

В дневния ред е включена и докладна за присъждане на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 2020г.

На предстоящата сесия се очаква да бъде приет актуализиран план за действие за общинските концесии, както и отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през 2019г.

Последната точка, по която местните парламентаристи ще вземат решение, е за отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на нуждаещ се жител на община Димитровград. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини