От х:

Днес в x:

Езиковата отлична на Стани Богат на английски

1 първо и 2 втори места спечелиха тримата възпитаници на хасковската езикова гимназия „Проф. доктор Асен Златаров" от първото по рода си национално състезание по лингвистика Кенгуро 2009-та. Единайсетокласника Борис Таков закова 80% успеваемост /160 точки/ в теста с 40 въпроса на английски и стана първи в 5-та възрастова група/ 11 и 12 клас/. С малко по лош резултат,1 55 точки 8-класничката Димитрина Дицова и 10-класникът Здравко Караславов се класира 2-ри в предходната група.



Лингвистичния вариант на иначе международното математическо състезание Кенкуро се проведе на 13-ти юни, за пръв път с национален кръг в България. В него участваха 104-ма ученици от 3-ти до 12-ти клас от страната, допуснати от специална комисия включваща професори и преподаватели от ВУЗ-ове. Надпреварата много приличаше на популярното телевизионно предаване „Стани Богат", защото въпросите целеха не само езиковата подготовка, но и общата култура на участниците. На езика на Шекспир например бяха задавани въпроси от рода „Кой Папа е наложил сегашния календар", „Кой учен е изобретил парната машина", „Колко време е продължила точно 100 годишната война", въпроси от културата изскуството и науката. За разлика от „Стани Богат" тук въпросите са цели 40 при лимитирано време от 75 минути.

Всички лауреати ще бъдат наградени с 10-дневен международен лагер на българското черноморие. От ръководството на езиковата гимназия се надяват, че призьорите ще получат и специална стипендия по програмата за стимулиране на извънкласните форми на обучение. Успехът който е безпрецедентен в това състезание за Езиковата бе постигнат благодарение на учителките по английски език Гергана Гочева, Красимира Кънева и Невена Дукова подчерта директорът Пенка Делиева.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини