От х:

Днес в x:

33 °C

Рублата пада, Централната банка на Русия спря да купува валута

Банката на Русия прие решение да не купува чуждестранна валута на вътрешния пазар в течение на месец. Това е част от прилагането на механизма за бюджетното правило в продължение на 30 дни, съобщи регулаторът.

Руската Централна банка заяви, че наблюдава ситуацията на пазара и е готова да използва допълнителни инструменти за поддържане на финансовата стабилност. Регулаторът отбеляза, че мярката се прилага както за редовни покупки на валута, така и за изпълнение на покупки, отложени през 2018 г.

При откриването на търговията днес цената на петрола Brent падна с почти 30%. На фона на срива на петрола курсът на рублата на международната валутна борса Forex беше 72,8 за долар, 83 - за евро (през февруари рублата държеше курс около и под 70 рубли за 1 евро).

Централната банка ще реши да възобнови операциите с валутата, като се съсредоточи върху реалната ситуация на финансовите пазари, която ще бъде наблюдавана през март 2020 г. „

На 6 март страните от ОПЕК и страните-членки на ОПЕК + не можаха да се споразумеят за допълнително намаляване на производството на петрол. До края на месеца е в сила споразумение за намаление с 1,7 милиона барела на ден. Според шефа на Министерството на енергетиката на Русия Александър Новак, от 1 април страните нямат задължения за намаляване на добива на петрола.

Междувременно Саудитска Арабия вдигна производството за април и свали цената на своя петрол.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Св
  Свобода за Израел
  11 -7
  13:49, 9 мар 2020
  В близките години ще очакваме разпадането на руската федерация и затъването на Русия в Сирийското блато.
  • Хс
   Хсхаха
   4 -12
   14:23, 9 мар 2020
   Колкото след санкциите затъна толкова сега... Трзи... Виж коментара
 • 2
  Св
  Свобода за Израел
  10 -4
  15:05, 9 мар 2020
  Казват че хубавите неща стават бавно така и Русия ще изчезне по пътя на Съветския съюз...Американците държат петрола на Сирия а руснаците на Башар резания уи.
  • Бг
   БГ
   6 -5
   19:01, 9 мар 2020
   Русия направи поредното гениално откритие, което щяло да спаси руския пиянски народ от глад......

   От 2021 година руската ракетна ламарина става ядлива...
   Муа ха ха ха ха хааааа!

Още новини

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини