От х:

Днес в x:

Шофьор на автобус и механик остават в ареста заради марихуана за 140 000 лева

    Двама сръбски граждани, спипани с марихуана за близо 140 000 лева, ще останат за постоянно в ареста. Това реши съдия Георги Гочев от Окръжния съд в Хасково.

    Те са арестувани на граничния пункт "Капитан Андреево" на 1 март 2020 г. при опит да пренесат наркотика от България в Турция. Пътували с празен автобус Скания, шофиран от Йетон Рамадани, а с него пътувал и механикът Мерджим Бейтулау. При щателна митническа проверка в тайник са открити близо 35 кг марихуана, разпределена в 33 пакета.

    Пред съда водачът Рамадани призна, че се е съгласил да транспортира дрогата, защото му трябвали пари за операция на майка му, която била с болно сърце. Чрез преводач той заяви, че неговият познат Бейтулау не е знаел за превозваната марихуана.

    Прокурорът по делото Невена Владимирова обаче пледира да бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража" и за двамата чужденци, тъй като от събраните по делото доказателства, уличаващи обвиняемите в съучастие при извършване на престъплението. Държавният обвинител заяви, че в телефона на Бейтулау е открита снимка, изпратена през мобилно приложение, което впоследствие е било деактивирано. На фотосът се виждала табела на АПИ и вероятно е била изпратена за да покаже местонахождението им.

    Съдия Гочев обаче прецени, че от събраните до момента доказателства става ясно, че двамата сърби са съавтори на престъплението и най-адекватната мярка е "задържане под стража". Определението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    За престъплението, в което са обвинени, Рамадани и Бейтулау могат да получат от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      Колю
      9 -1
      21:20, 5 мар 2020
      Мръсни Шиптари!!! Това не са Сърби!!
    Последни новини