От х:

Днес в x:

Нова дясна партия иска да разбие статуквото и да хвърли камък в блатото

Бившият заместник-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Найден Зеленогорски основава нова дясна политическа партия - ПП "Достойнството на един народ" (ДЕН). Другите участници в партията са Пеню Пенев, Виолета Донева, Ангел Диков, Филип Симеонов и Йордан Василев.

Основната идея на новата дясна партия е постигането на достоен живот на хората в България на основата на истинската демокрация, върховенство на закона, пълноценно спазване на човешките права и свободи, обясни Зеленогорски при представянето на учредителната декларация на партията на пресконференция.

Учредилното събрание на партията ще бъде в края на април или началото на май в София. Освен политическата партия, ще бъде създадено и гражданско сдружение, което ще носи същото наименование.

10 общини и почти всички областни центрове подкрепят инициативата на партията. "Ние ще изградим ясни мостове, които да разбият статуквото в парламента, да хвърлят голям камък в блатото", закани се Зеленогорски.

Ние сме готови да бъдем основна част от политическата алтернатива със силен десен акцент, подчерта бившият зам.-председател на ДБГ.

Той не знае докъде ще стигне ДЕН, но ще има окрупняване на дясната демократична общност. От партията могат да потърсят потенциална подкрепа от "Демократична България".

"Ние създаваме проекта, за да бъдем една спойка и да се опитаме да се справим с проблемите", категоричен беше Зеленогорски и обеща, че няма да допусне проектът да бъде повод за разцепление в дясно.

ПП "ДЕН" няма за цел да води бащина дружина, а цялата демократична общност да бъде заедно. Найден Зеленогорски се надява обществото да се събуди. "Когато тръгнеш да събаряш империя, всички трябва да бъдат под знамената и ще бъдат", гарантира той.

По думите му България днес е на дъното на всички класации за демографско, икономическо и социално развитие в Европа. Освен това сме първенци единствено в негативните статистики за корупция, нарушаване на основни човешки права и на свободата на словото, изтъкна Зеленогорски.

Той предупреди, че мечтаната българска демокрация е потъпкана и унизена в калта на политическото безвремие. Найден Зеленогорски се позова на социологическите проучвания, които показват, че 46% от избирателите твърдят, че състоятелите се през есента местни избори са нечестни, а други 24% от тях не могат да преценят.

За това хората в новата партия са ръководени от ценностите и принципите на демократичните общества: защита на човешките права, свобода на мисълта, съвестта и религията, свобода на изразяването, свобода на пазарна инициатива, народен суверенитет, политически плурализъм, върховенство на закона и разделение на властите.

ДЕН бил дългосрочен политически проект, който целял да приближи максимално бързо процесите до хората по взимане на решения и управление на общините и регионите.

Основните цели на ПП "ДЕН" са:

- Промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление;

- Осъществяване на финансова децентрализация;

- Смела регионална политика за бързо преодоляване на огромните различия в качеството на живот;

- Промени в Конституцията, гарантиращи върховенството на закона, премахване на политическата намеса в съдебната власт и премахване на партийните квоти във ВСС.

- Честни избори;

- Отстояване на евроатлантическия път на България;

- Примане на страната ни в Еврозоната при ясни стъпки, правила и срокове;

- Свободна и конкурентна пазарна икономика;

- Извършване на цялостна реформа в областта на държавното и допълнителното пенсионно осигуряване;

- Прекратяване на порочната бюджетна политика;

- Диверсификация на доставките и пазарни цени на вносните енергийни суровини;

- Стимули и мерки за развитие на капиталовия пазар и небанковия сектор;

- Ефективно работещи държавни финансово-надзорни институции;

- Равен достъп на всеки гражданин до образование, култура, наука и здравеопазване;

- Постигане на устойчиво икономическо, социално и екологично развитие;

- Подкрепа на елитния спорт;

- Пълноценно и устойчиво използване на европейското финансиране за стимулиране на българската икономика и селското стопанство;

- Насърчаване изграждането на гражданско общество, стимулиране и подкрепа на граждански инициативи, и засилване процеса на граждански контрол.

Припомняме, в началото на септември миналата година Зеленогорски и още трима членове на националното ръководство на ДБГ напуснаха партията.

Причината - подкрепата, която ДБГ даде за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Тогава четиримата, които напусната ДБГ, обявиха, че ще правят нов политически проект. Те подкрепиха кандидата на "Демократична България" за столичен кмет - арх. Борислав Игнатов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пак им се прииска да цепят Дясното пространство...... НЯМА как да стане...
  ТЕЗИ, ако се кандидатират за домоуправители--никой от тях няма и процент шанс....
  ХА ха ха ха хааа
 • 2
  Пе
  Пенка
  0 0
  22:41, 17 фев 2020
  К-урвата. Дето се ебе-ше на гергана. Отворила нов бардак и ся се ебе малко по -надолу. На другия паркинг.

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
09 апр 2020
Последни новини