От х:

Днес в x:

Златаровци честват своя Патронен празник

На 11.02.2020 г. в Професионална гимназия по туризъм – гр. Кърджалибе дадено началотона седмицата, посветена на проф. д-р Асен Златаров, чието име носи училището.

Тържественото откриване започна в 9.00 часа със Златаровска клетва, която по традиция осмокласниците полагат. Последва интересна презентация, чрез която учениците се докоснаха до най-съществените събития и успехи в живота на именития учен, преподавател и хуманист Асен Златаров.

          Всички присъстващи бяха поздравени с кратко, но емоционално слово от директора на гимназията инж. Марияна Стратиева по случай Патронния празник на училището. След това тя награди с грамоти учениците, представили до момента учебното заведение в различни спортни, училищни, регионални и национални инициативи. Специално признание за отлично представяне получиха участниците в проект „Бъдеще“ по програма „Еразъм +“, реализиран в Пуерто де ла Круз – Тенерифе, Испания, с ръководители инж. Кремена Славова заместник-директор по УПД и Милена Моллова - старши учител по английски език.

            След това ученици и учители поднесоха цветя пред портрета на проф. д-р Асен Златаров във фоайето на училището. Програмата на седмицата, посветена на Патронния празник е изпълнена със спортни състезания по стрийт баскетбол и тенис на маса между класовете; кулинарна изложба базар; състезания по общообразователна и професионална подготовка; поход по екопътека „Шампион“ и туристически щафетни игри.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини