От х:

Днес в x:

Прокуратурата повдигна 7 обвинения към Васил Божков. Бизнесменът е обявен за издирване

Към собственика на Нове холдинг Васил Божков са предявени 7 обвинения - ръководител на организирана престъпна група, принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и пр. Божков е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като е напуснал границите на стараната. Това обяви главният прокурор Иван Гешев след заседание на Висшия съдебен съвет.

Самият Божков потвърди, че е извън България в интервю пред OFFNews.

Гешев обяви, че не е известно къде се намира собственикът на "Левски", но той е поредният олигарх, който се крие от правосъдието зад граница.

"Ще направим всичко възможно да го върнем в страната. Сигурен съм, че ще си го приберем", бе категоричен Гешев. 

Според него фактът, че хората с милиарди не харесват работата на прокуратурата бил ясен знак, че обвинението си върши добре работата.

"Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. Такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства, спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема", коментира още Гешев.

Според ръководителя на държавното обвинение криминалният преход е свършил. Прокуратурата ще свърши работата на всички, които не са си гледали добре работата, защото всеки тряубва да плати за действията си, зарече се Иван Гешев. И допълни, че няма как да дължиш милиарди, които идват от пенсиите на хората, и да останеш безнаказан, независимо от това коя партия стои зад гърба ти.

Гешев не пропусна да коментира и случая с извадените разговори на президента, които прокуратурата извади вчера. "Това, което е в медиите, не са СРС-та, а са извадки, за които има разрешение от аблюдаващите прокурори. Работата на прокуратурата е да спазва закона. Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. И такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема, коментира Гешев по казуса с изнесения разговор между президента Румен Радев и командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рали
    1 -1
    19:16, 29 яну 2020
    Надявам се да има възможност да развали съня на крадците на прехода.Но се съмнявам да го оставят да го направи , става въпрос за адски много пари.
Последни новини