От х:

Днес в x:

Трима шофьори от Първомай са задържани при мащабна акция на полицията за употреба на алкохол и наркотици

По време на мащабна проверка за шофиране в нетрезво състояние и след употребата на наркотици, в Първомай са установени трима нарушители, като при двама от тях е отчетено съдържание на алкохол в кръвта 1.43.

Проверката е разпоредена със заповед на Окръжния прокурор на гр. Пловдив, по надзора за законност, във връзка със зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия, резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества, Акцентът на проверките бе поставен върху шофиращите след употреба на алкохол и/или наркотични вещества водачи на моторни превозни средства, както и върху тяхното поведение по предлагане на подкупи на полицейски служители, за да избегнат следващата им се по закон отговорност.

Със съдействието на Директора на ОД на МВР – Пловдив, бе създадена изключително добра организация и в нощта на 18 срещу 19 ноември 2020 г.проверките бяха реализирана от смесени екипи от всички управленията на МВР на територията на област Пловдив.

В хода на операцията бяха проверени 1436 моторни превозни средства и 1737 лица. В резултат са започнати 19 бързи производства – 2 за предлагане на подкуп на полицейски служители, 10 за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, 5 за шофиране след употреба на наркотични вещества и 2 за държане на наркотични вещества. Извършителите са били задържани.

Освен започнатите наказателни производства, в резултат на проверката, са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Разследването по бързите производства продължава под ръководството на прокуратурата.


Parvomai. NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини