От х:

Днес в x:

12 °C

Мъск разкри плановете си за колонията на Марс

"Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за финансирането на този проект", съобщи Мъск в Twitter по отношение на плановете му да създаде колония на Марс.

Малко преди това, отново в Twitter, милиардерът реши да разкрие доста детайли около въпросния проект.

По негови думи, планът на Мъск е да строи по 100 Starship кораба на година и да разполага с флота от 1000 кораба след 10 години.

Всеки от тях ще може да пренася товари и до 100 души на борда си, но по-интересно е как корабите ще стигат от нашата планета до Марс.

Тъй като през повечето време разстоянието между Земята и Марс е твърде голямо, Мъск предвижда, че ще изпраща по 1000 кораба в орбита, които на всеки 26 месеца, когато Марс и Земята са най-близо, ще правят курс до червената планета.

Така орбитата на планетата ни ще заприлича на своеобразен паркинг за космически ракети, които периодично ще отиват и ще се връщат до Марс.

Докато Мъск обясняваше идеите си в Twitter, друг потребител в социалната мрежа изчисли, че при така поставени условия SpaceX ще успее да транспортира до един милион души до Марс преди 2050 г.

Мъск потвърди, че това наистина е крайната му цел, като допълни, че ще направи всичко възможно, за да предложи достъпни цени и условия на потенциалните колонизатори.

Очевидно милиардерът обмисля и вариант за закупуване на билети до Марс на кредит, който колонизаторите ще изплащат чрез работата си на Марс.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини