От х:

Днес в x:

През януари стартира първият турнир по мини футбол за любители в Хасково

Първото издание на турнира по мини футбол за любители и непрофесионалисти в Хасково „Купа на кмета 2020“ ще стане факт през януари.

Организатор на надпреварата е община Хасково в партньорство с Българска асоциация по мини футбол.

Турнирът ще стартира на 25 януари 2020 година и ще играе в зала „Спартак“. Срещите ще се провеждат през януари и февруари.

Според условията в първенството всеки отбор може да е от максимум 12 футболисти, играещите на терена са 5+1. В турнира се допускат само играчи с адресна регистрация в Хасковска община и футболисти, който не са картотекирани в "А, Б или В" група за сезон 2019-2020 година.

БАМФ има представителства във всички области и е картотекирала над 18 хиляди състезатели. Представител на БАМФ за област Хасково е Иво Конгалов.

Това е официалната организация за провеждане на първенства и турнири по мини футбол в България и вече трета година си партнира успешно с Българския футболен съюз, в сферата на аматьорския футбол – мини футбол, футзал, масов футбол.

БАМФ селектира и национален отбор по мини футбол, който всяка година представлява България на международни надпревари.

През 2018-та година е постигнат най-значимият успех в историята на аматьорския футбол у нас, спечелвайки вицешампионската титла от Световното първенство по Футбол 5 в Кейптаун, Южна Африка.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини