От х:

Днес в x:

Награди в туризма`2019: Асеновград с 4 номинации в "Изборът на българите"

Започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма. 

Състезанието в това издание на наградите ще е много оспорвано. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Голямата награда в категория "Изборът на българите" традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати места".

Най-много участници - 19, ще се надпреварват за приза в категория "Туристическо събитие". За награда в категория "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията" ще се борят 15 кандидати. Сериозен е интересът и към категориите "Специализиран туризъм" и "Иновация", където участниците са съответно 6 и 7. Общо 18 общини подадоха документи за участие в специално предназначените за тях категории.

Асеновград участва в "Изборът на българите" с емблематичните Асенова крепост, Бачковски манастир, сградата на Историческия музей и село Косово. Номинирани от Пловдивска област са още Античният театър, Историческият и Етнографският музеи в Пловдив, къщата-музей "Иван Вазов" и Женският метох в Сопот, Националният музей "Васил Левски" в Карлово, Националният музей "Христо Ботев" в Калофер, Туристическият възпоменателен комплекс "Бунтовна" в село Кръстевич, Тракийската гробница в Старосел, Червената църква в Перущица и други. 

Всички категории можете да видите подробно на сайта на конкурса. В тях няма номинация на туристически обект, събитие или дестинация в Асеновградско, но са номинирани Дефиле на младото вино (събитие) и Фестивал дефиле Вино и гурме в Пловдив (специализиран туризъм) в Пловдив.

Може да гласувате за финалистите до 6 декември на tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември. 

********************************************

Обективните резултати в конкурса ще бъдат гарантирани като гласуването ще бъде ограничено на база IP адреси. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини