От х:

Днес в x:

19 °C

Аткрактивен конкурс за младежите обяви в социалната мрежа здравната инспекция в Смолян

Изображение 1 от 2

  РЗИ в Смолян обяви началото на творческо предизвикателство към гимназистите за послание за живот без дим и алкохол.

  Тази есен Регионалната здравна инспекция провежда конкурс СМАРТ.АРТ (don’t start), като част от дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2014 -2020 г.).

  Конкурсът предлага възможности на учениците от 8 до 12 кл. от училищата в област Смолян за творческа изява във фейсбук- чрез послания в изображение и текст.

  Творческото състезание е в две категории

  • в нашумелия сред младежите с предизвикателния си хумор интернет жанр „мийм“ (или „меме“).

  • във втората категория участниците могат да се изяват с „вдъхновяваща или образователна картина“, чиято идея се основава на т.нар. „вдъхновяващи цитати“, също разпространявани онлайн. Идеята е по иновативен и привлекателен начин младите хора да насърчат своите връстници в социалната мрежа и извън нея към живот без дим и алкохол.

  Събирането на предложенията започва на 15 октомври, а надпреварата ще се проведе чрез гласуване („лайкване“) след публикуването им на фейсбук страницата СМАРТ.АРТ (don’t start) в началото на ноември. Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември – Международния ден без тютюнопушене. Предвидени са атрактивни предметни награди, насърчаващи към активен начин на живот. За повече информация относно регламента желаещите могат да посетят страницата на конкурса на адрес: facebook.com/smart.art.rzi.

  В подкрепа на инициативата вече тече здравно-информационна кампания в училища на Смолян и региона. На срещите експерти на РЗИ обсъждат с ученици от 8 и 9 кл. разнообразните рискове от употребата на цигари и наргиле, от все по-разпространените напоследък бездимни тютюневи изделия и електронни цигари (вейпове), като и от ранната употреба на алкохол сред младите хора.

  Смолян БГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини