От х:

Днес в x:

17 °C

12 кандидати за стола на кмет на Смолян, ексшеф на полицията се бори за независим съветник

Инициативни комитети са издигнали имената на 1 независим кмет и 7 независими за местния парламент, сред които и бившия шеф на ОДМВР Евгений Василев

След края на срока за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в Общинската избирателна комисия в Смолян стана ясно, че ще има 12 кандидатури за кмет на Община Смолян, само една от които независима, в лицето на Мирослав Фисински. Останалите кандидатури са от партии и коалиции, повечето от които не са официално обявени, но се спрягат в публичното пространство и е въпрос на време да бъдат обявени окончателно.

Право на избор на кметове на кметства в общината ще имат седем населени места- Виево, Влахово, Могилица, Момчиловци, Смилян, Търън, Широка лъка. Според броя на избирателите, по справка от община Смолян, става ясно, че точният брой на избирателите- с постоянен адрес на територията на община Смолян към 16.08.2019 г. e 41 483 граждани. В следствие на това ОИК Смолян реши, като определя броя на мандатите за общински съветници в Общински съвет – Смолян на 29 съветници, както и в предишните години.

Общо 11 партии, една местна коалиция и 4 национални коалиции, както и 8 инициативни комитета -са регистрирали участие в изборите за местна власт на 27 октомври 2019г. Седем инициативни комитета са издигнали независим кандидати за общински съветник, а един инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Мирослав Фисински за кмет на Смолян.

В надпреварата само за Общински съвет и кметове на кметства ще играе партия Българска демократична общност, а само с листа за общински съвет ще участват Политическа партия „АТАКА“ и партия ВОЛЯ.

За участие в изборите на кмет на Община Смолян, общински съвет и кметове на кметства са се регистрирали:

Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ - (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Партия РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Партия „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ - която официално обяви кандидатурата на общинския съветник и бизнесмен Стефан Сабрутев, кандидат за поста за втори път.

Партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ издигна кандидатурата на инж. Румяна Фиданова .

Политическа партия ГЕРБ обяви кандидатурата на Николай Мелемов, който ще се яви за трети път на избори след два мандата управление.

Като местна коалиция единствено КРОС- под името НОВОТО ВРЕМЕ (Движение 21, ЗС Александър Стамболийски, Новото време) ще издигне кандидати за съветници, кметове на села и кмет на Смолян, като официално име още не е оповестено, но се очаква това да бъде председателят на групата съветници в последния общински съвет Кирил Хаджихристев. 

Коалиция “Движение ЗАЕДНО за промяна“, Партия „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Партия „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ също ще участват в изборите на 27 октомври с кандидатури за местен парламент и кметове в селата и на общината.

За участие в само във вота за съветници и кмет на общината ще се явят: Политическа партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) и Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“.

Инициативни комитети са издигнали кандидатурите на независими кандидати за общински съветник в общински съвет Смолян на Пенка Василева, Медиха Заимова, Георги Атанасов Атанасов, Слави Алексиев Каров, Стоян Митков Ковачев, Анна Веселина Колева и бившия шеф на Областната дирекция на МВР Евгений Владимиров Василев. Инициативен комитет е издигнал и като единствен независим кандидат за кмет на Община Смолян Мирослав Събев Фисински.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  анонимна
  2 0
  09:55, 20 сеп 2019
  Има личности,които буквално пречат Смолян да се развива. Смолянчани си ги знаят кои са. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!

Хороскоп за 20.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
20 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
20 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
20 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
20 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
20 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
20 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
20 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
20 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
20 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
20 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
20 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
20 окт 2019
Последни новини