От х:

Днес в x:

70 млн. ще ни струват местните избори

70,7 млн. лева са одобрените разходи за провеждането на местните избори тази есен. Със свое постановление днес правителството одобри план-сметката

Парите ще бъдат похарчени за  подготовка и отпечатване на избирателните списъци, част от тях за закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, за отпечатване на бюлетините и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. С друга част от средствата ще бъдат разплатени  възнагражденията на членовете на общинските и секционните избирателни комисии, предвидени са и пари за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, а също и за провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Актът на правителството е в изпълнение на чл.18 от Изборния кодекс. Част от необходимите средства за финансирането на одобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс, а останалата част — чрез преструктуриране на трансферите по централния бюджет за 2019 година.


Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини