От х:

Днес в x:

"Нощните птици" слизат от екрана на БНТ

Дългогодишното предаване за култура на БНТ1 "Пиано бар "Нощни птици" слиза от екран и от есента няма да се излъчва.

Новината не бе официално съобщена от БНТ, която наскоро обяви други промени в програмата - падат предаванията "Стани богат" и "Спортисимо", а "Бързо, лесно, вкусно" продължава с намален наполовина бюджет.

Вестта за спряното предаване нa водещата Искра Ангелова се появи първо в Standartnews. Последваха реакции от хора на културата и зрители, а БНТ не я опроверга.

"Естествено, че ме е яд, защото бях част от "Нощни птици" 14 години, но съм бесен, че всичко свършва така безславно и то заради прищявката на един човек, който ще докара БНТ до духовен фалит", написа във фейсбук профила си музикантът Петко Славов.

Певицата Вяра Пантелеева, също част от екипа, реагира носталгично:

11 години от живота ми, почти 12...
Споделях и преживявах с тези хора...
Много ми е тъжно...
Не знам какво да кажа ще ми се да вярвам, че доброто побеждава...
Ужасно много ценя и уважавам Искра и колегите ми, с които работихме толкова години и запазихме доброто отношение, уважението и хармонията!
Важни и все по-рядко съществуващи качества между хората!
Този остров на културата трябва да бъде спасен!

"Приключват ни... Нямат нужда от "нощни птици", защото културата не е нужна на новите властници!!!", написа Петър Писарски от група "Атлас". 

"Омръзна ми! Ужасно ми омръзна само с тъга да си припомняме за поредното "свалено" предаване, което показваше тлеещия културен живот в загиващата ни държава!!! Най-смисленото представяне на група АТЛАС в медия...", добавя той.

OFFNews потърси за коментар генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Той заяви, че не е негова работа да коментира промени в програмната схема и че БНТ ще обяви обновената си програма съвсем скоро.

"Нощни птици" е външна продукция. По неофициална информация мотивът са съкращенията в разходите на БНТ, която е в остра финансова криза. 

По-рано този месец бе закрит целият отдел за връзки с обществеността на телевизията. Така бе прекъснат официалният канал, по който медиите могат да зададат въпросите си. Сега съобщенията от националната телевизия се изпращат до редакциите от отдел "Маркетинг", а при опит за обратна връзка по имейл той бива препращан на няколко адреса и накрая се връща като недоставен.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини