От х:

Днес в x:

Набират желаещи да работят като асистенти

Банка с желаещи да работят като асистенти ще бъде създадена в общинска администрация - Първомай. С реализирането на проекти за социални услуги се появява необходимостта да има подготвени хора, желаещи да упражняват такава дейност. В много случаи лицата, които получават помощ от асистент заявяват свои предпочитания. Посочените асистенти също трябва да подадат заявление и да бъдат одобрени за тази дейност.

По закон асистент може да бъде всяко лице, което не е поставено под запрещение и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и спрямо него не са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашно насилие на ползвател на лична помощ. Няма доходен критерий за назначаване на личен асистент.

Кандидатът за асистент подава до Кмета на Община Първомай заявление по образец към което прилага:

Документ за самоличност; автобиография, копие от трудов договор, ако кандидатът за асистент работи, или декларация, че няма сключен трудов договор (по образец).

Кандидатите за асистенти трябва приложат декларация, че спрямо тях не са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие по отношение на ползвател на лична помощ (по образец).

По преценка кандидатът за асистент може да представи и копие от документ, удостоверяващ успешно преминат курс за обучение по операция „Алтернативи“ по ОП РЧР 2007-2013 г., и/или проект „Нови възможности за грижа“ по ОП РЧР 2014-2020 г. и/или други програми и проекти.

В заявлението всеки кандидат може да изрази предпочитанията си относно лицето с увреждане, за което желае да полага грижи като асистент.

Заявлението се подава в стая 108 – 1 етаж в Община Първомай, ул. „Братя Миладинови-юг“ № 50, всеки работен ден от 08.00 ч. - 12.00 ч. и от 13.00 ч. - 17.00 ч.

С всеки кандидат ще бъде извършено събеседване и ще бъде вписан в списъка на кандидатите за асистенти в общината.

Реалното предоставяне на лична помощ за хората с увреждания ще започне от 1 септември 2019 г. За целта желаещите да бъдат включени, които не са подали заявления за изготвяне на индивидуална оценка в Дирекция „Социално подпомагане“ – Първомай е необходимо да го направят своевременно.

Заявления за изготвяне на индивидуална оценка на потребностите и за включване в механизма лична помощ могат да се подават и след тази дата.

За допълнителна информация и въпроси тел: 0336 6 4468.

Образци на заявленията може да получите от стая 108 в Община Първомай и да изтеглите от сайта на Община Първомай - http://www.parvomai.bg/, раздел „Обявления”.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини