От х:

Днес в x:

Спор между Божко и ЕВН може да остави съседите му без ток

Божко Атанасов от Първомай сложи катинар на таблото с електромерите и стигна до полицията, съобщават от елекронното издание www.narica.bg. Съседите му от кооперацията на ул.“Йоан Екзарх“ 2 подадоха жалба, че заради него от ЕВН ще им спрат тока. В своя защита пък Божко се аргументира, че не желае електрическото табло да е в сградата и настоява ЕВН да го изнесат от границите на имота му. В противен случай трябва да му плащат наем.


Още преди седем години, когато заварих техници на Енергото да подменят електромерите ни без присъствие на живеещите в сградата, взех решение да поставя катинар на таблото с оглед да не се извършват самоуправни действия, разказва Божко Атанасов. По думите му, той хванал двамата техници да „обсебват“ двойнотарифния часовник, който бил закупен с общи пари от съкооператорите. В обяснението си до полицията той пише, че винаги е осигурявал достъп на инкасаторите и никой никога не се е оплаквал от това. Разривът в отношенията между мъжа от Първомай и представителите на ЕВН дошъл в момента, в който те му съобщили, че електромерите трябва да бъдат подменени. Тогава той контрирал, че сега е моментът ЕВН да вземе мерки и да изнесе цялото табло извън входа на кооперацията.

Започнала серия от епистоларно обстрелване. Божко Атанасов подал жалба до Комисията за защита на потребителите, откъдето му отвърнали, че проблемът не е в тяхната компетенция. Те обследват казуси, свързани с търговията и други услуги, а енергетиката се контролира от Закона за енергетика. Атанасов не се обезнадеждил - пуснал сигнал до КЕВР, които обаче любезно го отклонили с мотив, че тяхната работа касае съвсем други неща, свързани с пазара на еленергия. Посъветвали го да се обърне към енергоразпределителното дружество. Това е един безсмислен омагьосан кръг, аз трябва да се оплача от действията на ЕВН на ЕВН, коментира Божко Атанасов.

ЕВН като оператор на мрежата има право да ползва безвъзмездно части от сградите и прилежащите им поземлени имоти за монтиране на средства за измерване и други съоръжения, свързани с доставката на енергия, аргументират се от дружеството, като се позовават на чл. 65, ал. 5 от Закона за енергетиката. Точно по тази причина оттам смятат претенцията за плащане на наем за това, че използват част от имота му, за неоснователна.


Историята обаче не спира дотук. От ЕВН изпращат предупредителни писма до живеещите на ул. „Йоан Екзарх“2, че скоро ще им прекъснат тока. Съседите настръхват срещу Атанасов и подават жалба в полицията за самоуправство. Електрозахранването все още не е прекъснато, обяснява мъжът, който вече е дал писмени обяснения в Районното управление на МВР. Явно ще трябва да стигна до ​омбудсмана на републиката или до съда за правата на човека в Страсбург, непримирим е мъжът.


В момента на територията на Първомай се извършва подмяна на съществуващите електромери с такива с дистанционно отчитане. Тези уреди позволяват засичане на потреблението независимо дали са почивни, или празнични дни и без значение дали има осигурен достъп до устройствата, обясниха предимствата от "Електроразпределение Юг" ЕАД. Всеки електромер има пломба или стикер за извършена проверка от оторизирана лаборатория, което е знак, че може да се използва като измервателно средство за електроенергия.

Вяра Порязова

Източник: marica.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (97)

  • 1
    12
    123
    17 -4
    13:18, 14 авг 2019
    Подкрепям! Това че ЕВН са монополисти, не им дава безкрайни права. Къде е държавата да защити гражданите си ?!
    • Бо
      Божко Атанасов
      16 -6
      14:41, 14 авг 2019
      Няма такава държава както казва и пее в една песен Слави Трифонов-ето затова читавите и разумни хора отдавна я напуснаха и се устроиха в бели държави където има ЗАКОНИ И ТЕ СЕ СПАЗВАТ.!!!
  • 2
    Пи
    питагор
    8 -15
    13:25, 14 авг 2019
    Ава на то отдавна му е изгорял и часовника за тари... Виж коментара
  • 3
    Др
    Дресьор на животни
    16 0
    14:25, 14 авг 2019
    Питагоре ти си бил голям помияр бре......
    • Пъ
      първомайка до Питагор
      18 0
      15:27, 14 авг 2019
      Жив говнар си братко! Няма ли да се усетиш?
  • 4
    Ха
    Хаха
    9 -12
    15:32, 14 авг 2019
    Тоя пък си мисли че всички са длъжни на него да плащат. Като го гледам е пръв приятел на енергото,често го е перкал тока,прави се на много голяма работа.
  • 5
    Дж
    джонгата
    21 -3
    16:44, 14 авг 2019
    Шапка му свалям на Божко, че се опълчва на тези боклуци от ЕВН, макар да знае, че законът ги пази в случая. Кой знае може пък този негов опит да доведе до нещо......
  • 6
    Бн
    БНФ
    15 -1
    17:12, 14 авг 2019
    Питагоре, и другия като тебе заблудени и слънчасали, къде прочетохте бе умници такива ,че човека иска безплатно електричество и не му се плаща ? Той не желае в негов имот да има съоръжение на EVN.И е в правото си.От къде на къде някакъв чиновник от едно време ще се разпорежда с чужда собственост.Утре няко й от компанията ще реши че с оглед нуждата им трябва да сложат таблото в спалнята .И за парното е така.Наистина е абсолютно беззаконие. Успех му желая.
    • Бо
      Божко Атанасов
      14 -4
      18:18, 14 авг 2019
      Благодаря за правилния отговор и разбирането на въпроса който съм тръгнал да браня.Аз чуждо неискам,но и моето недавам.
    • Ар
      Архимед
      10 0
      00:15, 15 авг 2019
      Има и друго нещо смущаващо у ЕВН. Буди някакво съмнение около тези нови електромери относно дистанционната им манипулация. Я да помислим .. отчитат дистанционно показанията, значи имат достъп до паметта на електромера. Второ е че освен да следят показанията му могат и да изключват релето в електромера което вече си е чиста манипулация от тяхна страна. Щом могат да управляват релето в електромера откъде да сме сигурни че не настройват и тарифния коефициент без да подозираме и така да ни лъжат. Ако ние манипулиране електромера сме подсъдими. А когато те правят това е ненаказуемо. Защо?
      Монополиста си слага електромери каквито са му на него изгодни да си работят в интересите на ЕВН.
      Според мен такива електромери които имат възможност за електронна дистанционно комуникация с тях трябва да бъдат забранени.
      И друго. В закона пише че клиента трябва да има визуален достъп до показанията на електромера си по всяко време на денонощието. А някои са затворени в кутии с ключ който нямаме.

      И друго ми идва на ум ама не ми се пише сега.
    • Пи
      питагор
      4 -12
      06:53, 15 авг 2019
      Явааа архимеде чавка ти и е изпила акъла ва кви са... Виж коментара
  • 7
    Пи
    питагор
    6 -11
    17:28, 14 авг 2019
    Първу имота ни е негув и той ни може да се разпоре... Виж коментара
  • 8
    Ар
    Архимед
    15 -9
    00:55, 15 авг 2019
    Шшш Питагоре. Ей мушмурок. Божката го познава всеки в този град. От най големите родолюбци е. Чудак защото е независим , свободолюбив и храбър човек. Не се преструва и страхува от нищо.
    Подкрепяме те Божка.
  • 9
    Лу
    Лудото Коле
    9 -7
    09:57, 15 авг 2019
    Значи, ся от самата статия се разбира, че съседита му са подали жалба, че заради него ще им спрат тока! Нали така? Какъв родолюбив българин си ти бе, щом съседите ти ще останат без ток заради тебе??
    КАКЪВ?

    ----
    Сега, че ЕВН са маймуни това е ясно. Ама съседите ти какво са виновни бе? Ти нормален ли си?! Малоумен ли си?
    • Ин
      инкасатор
      7 -5
      14:40, 15 авг 2019
      Такъв е Коле.!На всички които го подкрепят , пожелавам по един Божко за съсед.
    • Бо
      Божко
      3 -3
      21:53, 15 авг 2019
      Може вече всички да празнувате, ИВНднес на БОГОРОДИЦА спряха моя ток и сега с остатъчния ток на таблета Ви пиша тази новина, може да се радвате.
    • Лу
      Лудото Коле
      3 -1
      09:15, 16 авг 2019
      Божко, никой не се радва за това, или поне аз, за такива работи.
      И пак казвам - ЕВН са маймуни - факт, но не това е начина.
  • 10
    Ха
    Хакер
    9 0
    10:04, 15 авг 2019
    Питагоре,коментара на Архимед може да звучи като някаква конспирация и подобни , но има пълно основание за подобни съмнения. Тези електромери за дистанционно отчитане представляват един мини компютър.Който работи с някакъв софтуер.Следователно информацията която е качена може да се направи на файл който да се изпрати на определен адрес след което може отново да се върне обратно където е бил.С или без работа по него.И за много кратко време.Не твърдя ,че се правят подобни манипулации,но е напълно възможно от техническа гледна точка.Така ,че не обвинявай напразно.Макар да не ти е за първи път.
  • 11
    Пи
    Питагор
    4 -5
    10:31, 15 авг 2019
    Ти ни читеш ко ти се пише ва хакер никуй ни убвинявам ва просто казвам чи има прост и иелементарен начин да се фане тува ако чувек е толкова конспиративну настроен кви файлове кви пет лева просто си купуваш един електрумер ут магазина не ут ивн и сверяваш пуказанията толкува е просто те ако сикат файлове да си пращат хакери да викат и темподобни нища тува ни може да се скрие закото секи утчет на иелектрумера се изписва на фактурата разрииш ли дури и да го манипулират после на обратно иефекта жъ е че жъ платиш по малку кинти нимой да философстващ без да знаеш
    • Ха
      Хакер
      9 0
      11:14, 15 авг 2019
      Питагоре не се е родил още,тоя на който се правиш.Няма как сам да монтираш контролен електромер.Фактурата винаги ще бъде точна с показанията,защото каквото поискам това ще напиша на електромера което съответно по късно и ще се отрази във фактурата.Надписване се казва тази операция.Как ще засечеш подобно нещо ?Никак ,защото ти нямаш това което имат те. Загрява ли празната ти кофа.И пак казвам ,това са само разсъждения и нищо повече,не казвам ,че някой ще тръгне да прави или прави подобни неща.
  • 12
    Пи
    питагор
    4 -6
    12:03, 15 авг 2019
    Кък да няма начин ва серсемин секи на който ръцете не му са навряни в фъза може да го направи ако ръцете му са там жъ плати на някой иликтричар ва след тяхния електрумер може да си монтираш колкуту искаш илектрумери ва и на глъвътъ може един дистанционен да си сложиш ва дано некви файлове ти влезнат в глъвътъ къв хакер си ни знам сигурну ни можиш компютъра да си пуснеш. А тува за фактурата няма да го кументирам тува е направу нивируятна глупост ама тъкъу е квито ни са хакерите тъкъвъ ни е и държавата тъкъв е и пърумай
  • 13
    Ха
    Хакер
    7 0
    13:10, 15 авг 2019
    Питагоре пак се изпусна.Земи се в ръце бе човек.Да ,може и десет електромери да си монтираш в имота.Само че каква ще ти е ползата.И ако установиш разлика на кого и какво ще докажеш?Ти ще твърдиш че има разлика ,те ще опонират и то законно че тяхното е вярно а не показанията на твоя така наречен контролен ел.измервателен уред.Който по начало е не законен.Иди гони Михаля.
  • 14
    Пи
    питагор
    4 -6
    13:43, 15 авг 2019
    Ава мумче нимой съ излагай ва ти явну ни можеш да разбираш какво ти се пише. Тия кунтролни иелектрумери са за тва да ти светне ламбата чи оня лъжат ва никуй ни ти е казал чи е законен ва яз ни знам ти изобщу можиш ли да разсъждаваш ва повеке няма да ти пиша ва ти си уникум ва
  • 15
    Мм
    Мммм да
    4 -6
    14:55, 15 авг 2019
    Електромери не се сменят за първи път,къде беше тоя Божко предишните пъти,що не рева? Бас ловя,че се е топлил зимъска на ток и сега нещо мътно се мъти тука. Какво го въздигате тоя откачен,дето си гледа само неговия интерес и как ще иска да му се плаща наем за нещо,което не е лично негова собственост. Той трябва да дели наема със съседите си и оттам пък защо други кооперации нямат такива проблеми. Защото всички други са с акъла си. Това е.
    • Бо
      Божко
      6 0
      23:52, 15 авг 2019
      Мммммдааа, аз тая война с ИВН я водя вече 10години,може да съм тъп, малоумен и всичко друго което се сетиш, но това, че днес ИВН спечелиха битката незначи, че са спечелили войната.
  • 16
    Гр
    Гражданин
    5 0
    16:14, 15 авг 2019
    Ами за чия собственост претендира човека бе ммммм-алоумник.Да не би за чужда.Ти ако искаш ги пусни и в банята си.Теляк на ток.
  • 17
    Пи
    питагор
    8 -4
    16:40, 15 авг 2019
    За никва собственуст ни притиндира ва и той ни знае за ко притиндира той е съсобственик щом повечето хора съсобственици искат а само той ни иска значи има прублем с елетрумера в глъвътъ ва и затва е заключил тъблото ва той си мисли чи цялуту тъбло е негуву а ни е ва май ти жъ излениш ********* ми съ сътрува.
  • 18
    Ба
    Бай К_рти
    6 -4
    19:10, 15 авг 2019
    Абе Божко,купи си една къщичка,резни й тока,спри й водата и излез вечер да виеш срещу луната. Къде си тръгнал да претендираш за собственост на цяла кооперация. Дай да видим документи,че си собственик,а не съсобственик.
    • Бо
      Божко
      7 -1
      22:03, 15 авг 2019
      Бай К_рти, заповядай да ти покажа документ за собственост-така наречения нотариален акт, пък като си толкова отворен защо се криеш зад псевдоним а не излезеш с истинското си име като мен.????! Като почнат ИВН и теб да те крадат друга песен ще запееш.
  • 19
    Съ
    Съсед
    7 -4
    21:11, 15 авг 2019
    Всички много знаете защо не дойдете да видите в какво е превърнал стълбището . Борец за свобода .Цялото стълбище е пълно с негови боклуци.Смята общите части за собствени ел табло коридори стълбище.Пожелавам ви един такъв във вашя вход.Но днес клекна електромерите са сменени само неговите не.
    • Бо
      Божко
      3 -1
      22:09, 15 авг 2019
      Съседе, ПРАЗНУВАЙ, днес на БОГОРОДИЦА чрез измама спряха МОЯ ток, ти дано да имаш та да отпразнуваш празника, аз стоя на свещи и с последния ток ти отговарям, пък какво има на стълбището ако си пич ела да го махнеш.
    • Бо
      Божко
      3 -2
      23:40, 15 авг 2019
      Съседе, не мен хванаха да крада ток, но един от кооперацията го хванаха, не мен хванаха да крада вода ама един от съседите го хванаха и плати наказателно 100кубика,не аз упражнявам домашно насилие ама един съсед си преби жената заради едно телефонно обаждане, с риск модератора да ми истрие написаното ще кажа, че не мойта жена я оправиха щот съм п тка заспала, сигурно и твои кирливи ризи знам ама се криеш под псевдоним, ако се представиш като мен с името и снимката си ще ти кажа и твоите кривици, моите боклуци сигурно ще бледнеят пред твоите. И едно последно нещо ще Ви кажа ако нещо се наложи да ви правя или ремонтирам - няма да стане защото нямам ТОК.
    • Дж
      джонгата
      2 -2
      08:59, 16 авг 2019
      Божко по спомен преди доста години на друг твой съсед жената направи опит за самоубийство.Той ли е същият, който упражнява и насилие над нея?
  • 20
    Пи
    питагор
    6 -5
    22:11, 15 авг 2019
    Чи за ко да празнуваме ва ти ко си мислеше чи ще стане чи някуй бaсма жъ ти цепи ли. Тoва е ивн ва те ни са търпеливи кaто твойте съседи да ги разиграваш ва и тока жъ ти спрът и хуро жъ играйш пукръй електромерите.
    • Бо
      Божко
      5 -2
      23:47, 15 авг 2019
      Питагоре, аз може и хоро да играя ама ще ти осигуря едно знаме та ти да водиш хорото, днес ИВН спечелиха битката, но кой ще спечели войната не се знае.
  • 21
    Пи
    питагор
    7 -4
    06:52, 16 авг 2019
    Щом на тва му викаш битка явну ни знаеш къде се намираш и изобщо си нямаш пунятие тугава какво е вуйна. А вуйната съ пичели с битки убаче тува твоету е битка с вятърни мельници убаче за твое нищастие мельницътъ ЕВН може да действа къкту ти казах тува ни са твоите съседи да тъ търпят има си закон трябва да съ спазва другия начин ие да викниш тедата да та снимъ кък ритуалну съ утказваш ут тока и си чупиш електрумера няма друг сцианрий за тъжните ти опити за битки за войни и темпудобни простутии не ставаш за гинерал тува е. Ще мине някуя и друга седмица и ти най пузорно жъ идеш пак на ивн да са молиш да ти пуснат тока на тя изедници на тя пурдотя дето ти спичелиха битката а до война няма и да съ стигне.
    • Ин
      инкасатор
      8 -2
      08:31, 16 авг 2019
      Божко изпълни със съдържание често използваната от Питагор дума -серсем...
  • 22
    Пи
    Питагор
    8 -4
    09:01, 16 авг 2019
    Чи то да е само Божко дето са вика да го пазим като застрашен серсемски вид но в пърумай е пълну с такива индивидя даже някуи са и издават в те форуме като защитават себеподобния си божко и се самонадъхват за битки за войни за революции за кунспирации яз съм казвал многукратну повечето хора в то град са серсеми ут класа даже може да изнасяме за чужбина както го правим успешну ут доста време и най интиреснуту е че къту идат в чужбина те на нас викат чи сме серсеми изобщо се получава пърумайски серсемски умагьосан кръг.
  • 23
    Бн
    БНФ
    7 -3
    11:40, 16 авг 2019
    Проблема на всички Ви, начело с Питагор -(бореца срещу всеки който не е съгласен с него)които не одобрявате действията на Божко знаете ли какъв е ?Аз ще Ви го кажа. Той е свързан с това ,че Божко защитава личната си собственост.Ето това Ви е проблема.Той може да е съсобственик,но е такъв на някаква част с нотариален акт.И Вие всички тъпчете или се опитвате да застанете на страната на беззаконието.Различните хора у нас са винаги мразен и и мачкани от полушковците.Той си търси правата за неговата част а не за чуждите.ЕVN защо не му изнесът кутия отвън и край на проблема.Но не,ние ще Ви покажем кои сме.Не може да имате права.И вие подкрепяте тази тяхна постъпка,така ли?
    • Дж
      джонгата
      8 -2
      12:00, 16 авг 2019
      Естествено че тъпаците подкрепят евн, лошото е, че са много и няма шанс да се осъзнаят.
    • Не
      Неговата част
      4 -3
      14:00, 16 авг 2019
      Как така защитава личната си собственост,а застрашава другите съсобственици като може да ги остави без ток и е сложил катинар на всичките електромери,които не са негова лична собственост. Сега неговата лична собственост не е пипана, нали я защити, и какво? Като си търси правата за неговата част да не намесва другите.
  • 24
    Пи
    питагор
    4 -3
    12:12, 16 авг 2019
    Ава ти в ред ли си ва за пуреден път на нурмалните хора викат нинурмални а на нинурмалните нурмални. Ти знаеш ли кък действа съсобственустта ва явну ти жувееш в някаква къща и хал хабер си нямаш гледаш каубойски фильме и викаш частната собственуст е свещена. Кугато жувееш в блок кууперация или какавато и да е съсобственост действат други правила ва аку на общу събрание бяха гласували да заключат тъблото тугава сичку щеше да е уокей убаче тъкъу нещу няма божку бабаитина утишъл и гу заключил. Имал нутариален акт нека си има но общите части се делят между сички както и сички дейнусти засягащи общите части той няма праву едноличну да се разпорежда с тува табло и едноличну да отказва достъп на трети лица ва ей за тва сте серсеми ва нищуъ ни ви е ясну ама плямпате.
    • Бн
      БНФ
      6 -2
      12:35, 16 авг 2019
      Ясно ни е Питагоре. Много ясно.Божко какво казва? "Аз тая война с EVN я водя вече десет години". И е решил на беззаконието да отговори по този начин.Дали е законен той е разбрал и е постъпил както съдът му е разпоредил.Главният проблем е,че продължава да си търси правата като собственик. Не може съкооператорите му да са против това,и не може EVN да не се съобразяват с това.Аз го подкрепям и тези трябва да постъпят според българската конституция защитаваща правата на българските граждани. Това е.
    • До
      До Питагор
      8 -2
      12:51, 16 авг 2019
      Най-накрая някой да им го обясни както трябва. Всеки гражданин има права и право на мнение,но когато той дели обща част с други хора, трябва да се съберат тия хора и да решат заедно. Ако човек иска сам да си решава и разпорежда да си купи къща. В крайна сметка,доколкото стана ясно,неговия ток е спрян,а на другите са сменени електромерите. Не е ли това целта на божковото занятие,да не му пипат електромера-еми ето. Защо сега реве че няма ток. Той не е длъжен да е абонат на ЕВН,може да си намери алтернатива,но няма как да задължава другите живущи там да подкрепят неговите действия.
  • 25
    Пи
    Питагор
    7 -2
    12:51, 16 авг 2019
    Може моуту мумче може затува има закон за иетажната собственост там всички ришения се вземат кулективну ну такива хайваня къту вас ни гу разбират и затува тоя сцинарий се повтаря почти във всички блокуве и кууперации я пърумай и цяла българия. Къту искаш сичку да е твое жувееш в къща макар че пу закон и там трябва да се съубразяваш с някуи утстояния ут кумшиите и да искаш тяхнуту разришение. Той няма права в този случай той има фантазии и кугату фантазиите се сблъскат с риалнуста се случва това.Ну при негу тъй като е шашав никой съсед ни смее да му се прутивупостави и той си мисли чи е над тя рабути ама като дойде някой къту евн той си знае правата и знае какво да направи и после фантазьорите реват сичку е многу просту тук драма няма само божко ни можа да си изпълни фантазията
    • Бн
      БНФ
      5 0
      13:50, 16 авг 2019
      Е де, за същото говорим.Казваш "няма права". Точно това Божко иска да промени.Защото когато някой умник преди 50 г.е измислил тая колективна собственост ,време е това да се промени и в тези закони касаещи това.Защо когато се издава един нотариален акт сега се изисква делба на общите части когато сградата не е еднофамилна? Защо той да няма собственост макар и една шеста с която еднолично да се разпорежда.Не може в единия случай да е едно ,в другия момент както им изнася на някои.Откъде на къде ще пращаш хората да строят къщи ,вместо да се промени закон.Така изгониха и два милиона български граждани.На който не му харесвало да стяга куфарите и да ходи другаде.Тука било така. Докога ?Защо съдбата на един да я решава някой друг/и.Разбираш ли Питагоре,или още не може да схванеш борецо за правдини.Ти си знаеш твоето и никаква друга гледна точка не приемаш.Избора си е твой.Не обиждай останалите.
  • 26
    Го
    Голяма драма
    2 -3
    13:38, 16 авг 2019
    Голяма драма направихте,спрете се. Идва някой и предлага услуга с такива условия на такава цена,ако не си съгласен си намираш друг да ти предложи по изгодна оферта и търсиш вариант изгоден за теб,точка по въпроса. Не може хем да искаш да ползваш услугата,хем да става по твойте условия и да имаш претенции. Мобилните оператори също са така, навсякъде е така.
    • Бн
      БНФ
      5 -1
      14:01, 16 авг 2019
      Така е.Прав сте,и какво да се примирим ли?Аз питам до кога?Казваш да намери друг доставчик.А има ли друг? Няма.Тогава? Драма е,защото живота ни превърнаха в ад,такива монополисти.И вместо да подкрепите всеки един дръзнал да им се опъне вие правите точно обратното.Типично по български.Тогава няма да мрънкате за нищо.Има ли смисъл да гласувате?Недейте , безсмислено е.Живейте си така щом всичко ви е наред.
    • Пи
      питагор
      4 -3
      15:11, 16 авг 2019
      Ава мумче много си зле ва какво значи да се опъне ва тува не са спорове между пиени глави в селската кръчма ва в такива спорове има закони и ред ва. Ниможе да са разсъждава така кой се опъвал и кой са напъвал. Да си купи къща или да си направи палатка и тугава няма да зависи ут дуставчици.Ниможе секи за сичку да са упъва накрая жъ гу упънат затува чувек е суциалну жуотну а божко си е класически единак социупат и ве го укуражавете да се упъва така саму на негу навреждате ама ни разбирате.
  • 27
    Го
    Голяма драма
    2 -3
    14:07, 16 авг 2019
    На думи звучи лесно и прекрасно,но всъщност ще ти спрат кранчето без да им мигне окото,тогава всички щастливци дето живеят в тоя блок,ще пеят песни на свещи и ще готвят на огън. Кой може да живее без електричество?
  • 28
    Съ
    Съгласен
    2 -8
    15:55, 16 авг 2019
    Аз съм съгласен с Питагор и Голяма драма аз като... Виж коментара
  • 29
    5 за 6
    9 -3
    16:03, 16 авг 2019
    Ами ако всички от кооперацията бяха повдкрепили Божко? Ами и ако целия град го бе подкрепил? Дали нямаше ние на тях да дрънем шалтера? РОБСКО ПЛЕМЕ . Или преклонената главица сабя не я сече.
    • Да
      Да бе
      5 -4
      17:33, 16 авг 2019
      Излизай да подкрепяш тогава,никой не е длъжен да се води по акъла на Божко. Той решил нещо там и всички трябвало да го подкрепят,утре друго може да измъти главата му и пак ли ще трябва да го слушат. Откъде накъде,той да не е някой тартор. Ми на мене ако ми хрумне нещо ще хукнете ли?
  • 30
    Се
    Сеирджии
    3 -5
    17:10, 16 авг 2019
    Много знаете онлайн да давате акъли. Айде сега тия дето го подкрепят да излезнат и да се опълчат щом и без това не им трябва ток да им го спрат и да правят революция. Той ще се чуе и види колко сте курназ или само лаете по форумите. Сигурен съм че много от тях имат деца, семейство и не им стиска да се опълчат,за да не ги оставят на тъмно,нека да идат да протестират. Защо чакате Божко да ви оправи, щом сте всички недоволни излезте навън. Точно вие,които най- много го подкрепяте онлайн си гледате сеира отстрани. До сега имало ли е подобен случай-НЕ,а уж сте много недоволните,къде бяхте досега и защо мълчахте?
    • Бн
      БНФ
      4 0
      21:01, 16 авг 2019
      Сеирджията,той и Колумб е бил първи.Добре че го е имало.Иначе днес и ток нямаше да имаш и хапчета за акъл също.
    • Бн
      БНФ
      4 0
      21:01, 16 авг 2019
      Сеирджията,той и Колумб е бил първи.Добре че го е имало.Иначе днес и ток нямаше да имаш и хапчета за акъл също.
    • Се
      Сеирджии
      2 -3
      21:28, 16 авг 2019
      Я кажи Колумб как е открил електричеството и хапчетата за акъл дето не си ги пиеш.
    • Се
      Сеирджии
      1 -3
      21:28, 16 авг 2019
      Я кажи Колумб как е открил електричеството и хапчетата за акъл дето не си ги пиеш.
  • 31
    Ри
    РИТЪМ 4
    2 -2
    18:35, 16 авг 2019
    Има други доставчици, които оперират в Първомай, но работят предимно с фирмите, Божко да се поинтересува.
    • Бн
      БНФ
      3 -1
      19:23, 16 авг 2019
      И нас ни интересува.Кажи кой/кои са?9
    • Ги
      Гинка Върбакова
      1 -2
      23:49, 16 авг 2019
      Има така наречен "свободен пазар на електроенергия" при едно елементарно търсене в google.com по ключови думи "фирми предлагащи електроенергия" човек може да се информира, само да му се чете. В момента Божко е в ръцете на "доставчик от последна инстанция", и за да го смени се иска ходене напред-назад и ще му поставят електромер на друга фирма доставчик в същото табло. Упражнението му е излишно!
      Една от фирмите е - actael.bg
  • 32
    Бн
    БНФ
    4 -4
    19:20, 16 авг 2019
    Радвам се,че има и нормални ,интелигентни хора като 5 за 6.Значи още един воин до Божиите воини за истината. Ставаме все по вече и повече.Всичко с времето ,си както каза Негово Величество.
  • 33
    Бн
    БНФ
    4 -2
    00:34, 17 авг 2019
    За "сеирджиите". Знаеш ли какво означава думата сеир.А знаеш ли някои като тебе защо имат глави ?Ами да я използват като закачалка на шапката си, защото за друго не става.Използвай малко тая глава ако можеш бе момче.И защото чакате цял живот на ясла ще ти помогна.? Знаеш ли кой е Колумб и какво е открил? Италиански мореплавател открил Новия свят.Демек Америка. А знаеш ли ,че по късно в тая Америка един друг учен открива електричеството-тока. Така е и с много други работи като например хапчетата ти за акъл дето го нямаш.Отсега нататък да знаеш и да не се излагаш пред семейството си и пред хората.Дано разбираш.
    • Се
      Сеирджии
      0 -3
      08:18, 17 авг 2019
      Аз много добре знам кой е Колумб,какво е открил и всичко,което ти казваш. Но си опериран от сарказъм. Това е. Кажи сега за Джон Атанасов,без който нямаше как да бъхтих и да се пениш тука.
  • 34
    Пи
    питагор
    7 -4
    11:02, 17 авг 2019
    явааа ве божко с кулумб ли гу сравнявате ва серсеми. Божку единствену е открил липсата на тока ва тва секи серсем може да го направи ве такива уткриватели ли искате да сте ва. яз ви гарантирам чи след някуя и друга седмица божко пак ще открие тока. вместу да ходите да прутестирате за вудата дету ви убива и аклауту дету ва вмирисва сте трръгланли с божку михаля да гоните.
  • 35
    Бо
    Божко
    4 -4
    17:49, 17 авг 2019
    На вниманието на Питагор, Инкасатор, съсед и всички други които ме плюят във форума. Днес 17.08.2019година в 16.00часа вече преминах към друг НЕЗАВИСИМдоставчик на ток от EVN ме изключиха, но сега както вече казах съм към друг доставчик, а именно вече съм към ПЕТРОЛ, е тарифата е малко по-висока ама нищо важното е че вече EVN могат да духат СУПАТА, само да предупредя така наречения съсед да иде да си купи тапи за ушите щото ще му е малко шумно в часовия пояс 7.00-23.00часа както е режима по закон. Айде ЧАО на всички.
    • Ра
      Разочарован!
      2 -3
      09:56, 19 авг 2019
      Спорът между теб и ЕВН не може да води до шум за всички съседи в посочената часова зона. Недопустимо е непрестанно да е шумно - хората искат да си почиват, а не да подкрепят спорове или пък да създават такива, защото явно нямат друга работа...
      Спри шума, уреди си отношенията с ЕВН, има редица механизми и си ползвай ток по конвенципналния ред, а не по начин, по който да съзадаваш шум и дискомфорт на още 50 човека...
  • 36
    Пи
    питагор
    5 -2
    19:48, 17 авг 2019
    Пулицията и от този дуставчик ще те уткаже просто трябва да мине време съседите ти да изтрещят на твоето ниво имай търпение лошото е че накрая вашата кууперация ще се привърне в пълна лудница така и тедата жъ има матриал за писане аз с удоволствие ще следя за развитието на този екстравагантен случай.
  • 37
    Пс
    Психиатър
    2 -3
    21:28, 17 авг 2019
    Оставете човека на спокойствие,не виждате ли че има нужда от психиатрична помощ. Така ли от енергото не го съжалиха поне малко,като го виждат колко е психично нестабилен.
    • Бо
      Божко
      5 -3
      22:34, 17 авг 2019
      Психиатре-ако наистина си такъв еми ела ти да ме излекуваш,че нещо докторите и те са кът.Пък няма нужда енергото да ме съжаляват,ако бяха действали по закон сиреч да ми доставят електроенергия до ГРАНИЦИТЕ на имота и нека да си сменят електромерите с извънземни ако искат работите щяха да се развият по съвсем друг сценарий.
    • Пс
      Психиатър
      4 -3
      23:19, 17 авг 2019
      Как да няма нужда да те съжаляват, ти си за ожалване бе момче. Какво си тръгнал да се напъваш като гладен на сране,за някакви си твои фантасмагории,дето няма да станат. Ще брънкаш известно време с тая измишльотина дето си я измислил и до никъде няма да стигнеш. Ти изглежда живееш в някакъв измислен свят,където всичко става така,както го искаш. А би трябвало за възрастта си да размишляваш малко по реалистично.
    • Пи
      питагор
      6 -3
      07:28, 18 авг 2019
      Той чи жувее в друг свят жувее тува е ясну на по старуту пукуление ама лошуту е че има и пуследуватели надявам се тува да са някакви младежи на куиту кръвта им ври лошуту е аку ни са щоту тува узначава чи в пърумай усвен серсеми има и многу шашави хора. Тя хора къту станат повече нищу чудну и за кметь да го изберат тугава жъ изключи пърумай ут евн или жъ ги накара сички електрумери да се сложат на границата на общината ако ли не жъ купи гулям генератор и жъ минем на дуставчкика петрол демек ут един мунуполист на друг или казану пу селски ут трън та на глог. Изобщу много е черно бъдещету на ърумай по църну и ут фиганято с тъкъй хора дету жувеят в него.
  • 38
    Пи
    питагор
    3 -2
    23:05, 17 авг 2019
    Ням да стани за съжалениие психиатрите са единствения вид котуря дету ни са излекували ниту един пациент. Сички други доктуря успяват аку ще да е 1 на 10000000000 ну дусега няма психиатър дету да е излекувал някой.
  • 39
    Бн
    БНФ
    5 -3
    12:51, 18 авг 2019
    Питагоре ,ти винаги си против гражданското общество.Показа го и този път.И ти,и този така нарекъл се "психиатър" ако един ден стигнете Вие до там ,да не се чудите защо. От закона за енергетиката : Чл.120.(1) (Изм.-ДВ.,бр.54 от 21 г.,в сила от 17.07.2012 г.).Това е закон Питагор, а не са някакви твои "лакърдии" .Божко иска да се приложи закона и нищо друго.Това ли го прави човек за психиатрията Питагор? Аз казвам НЕ, и го подкрепям/е.Божко не е Колумб,но е нещо много повече от тебе и този "психиатър".Много повече.
  • 40
    Тц
    Тц тц
    2 -4
    14:02, 18 авг 2019
    Проблема не е,че той иска по закон това или онова. Защо до сега не го поиска,щом е бил толкова против и защо ще принуждава другите да искат същото. Утре може да поиска групово харакири пред блока.Този закон не е от вчера,но той не прави панаири докато не са поискали да сменят електромерите. Защо ли? На всички вече е ясно.
    • Бн
      БНФ
      2 -3
      22:11, 18 авг 2019
      Не мога да проумея какви индивиди се явяват по някога в тоя сайт.Четат от тук и там и се изхождат,пардон ,изказват неподготвени.Само и само да са против на всяка цена.Нищо вярно от това което си писал.
  • 41
    Пи
    питагор
    5 -4
    07:27, 19 авг 2019
    Ти четеш закона като дявула иевангелиету ва. Къту пручете то член какво разбра нищу. Границите на частния имот на божку са границите на аппартамента му на мазету му и евентуалу на гаража му аз съм сигурен чи там ивн нямат нищу. Тъблото на входа е в границите на общата собственост саму общу събрание може да риши да гу махнат ут там и да гу приместят ут вън за собствена сметка. Хубаву е да ссъ читат закони ама е хубаву и да съ разбират божку по никакъв начин ни е ущетен точну по този член ама ти си пручел някъде граници на имот и веднага къту някъв шаран са фана за тя думи без да си даваш сметка изобщо къде са границите на имота му за тва съм казал чи за сирсемина всичку е възможну и на негу секи му е крив.
    • Бн
      БНФ
      3 -4
      09:54, 19 авг 2019
      Питагоре,за последно те поправям и няма смисъл на тая тема с такъв като тебе човек да се спори.Границата на имота е стената на сградата ако няма и прилежаща земя.Така че написаното от тебе е само за егото ти.Не винаги така се случват нещата ,че ти винаги да си прав.И не давай акъл кой да чете,преди ти да си се научил.Само се излагаш за пореден път.Не си мисли ,че написаното го четат глупаци.В тоя град има и такива които мислят.Много поздрави от "границата".
  • 42
    Пи
    питагор
    4 -2
    10:15, 19 авг 2019
    Ти ме поправяш ама задълбаваш с прустутията си кажи куя стена е на божку та с електрумерите или та на куяту му е вратата на апартамента къжи на куя стена е собственик и на куя съсобственик ни можиш да разсъждаваш тъкъу е пулужениету ни са напъвай ти явну жувееш в къща и читеш закони накриву купи си иедин апартамент тугава жъ видим куя стенъ куя земиъ е границата за съжаление съм прав но знаеш ли колку е лесну да си прав кугату упонентите ти са серсеми къту тебе направу си е децка играчка
  • 43
    Бн
    БНФ
    3 -1
    17:16, 19 авг 2019
    Всяка външна стена на сграда е граница,и всяко прилежащо към дадена сграда парче земя по принцип е граница.В закона който Ви цитирах ясно е записано как и къде могат да бъдат поставени електроизмервателни те уреди-електромери.Божко ясно Ви отговори че притежава нотариален акт. Без значение на колко собственост.Може да е и 0,50 м. на кв.Колкото да се събере електромера му.За всички стени които си отбелязал са вътре в сградата, а в закона е записано и друго.За изнасяне отвън на граница на имот.Да те питам в тая връзка,стената на която е входната му врата чия е? Твоя или на държавата може би?юга не би да казваш че е на EVN?
  • 44
    Пи
    Питагор
    4 -2
    22:23, 19 авг 2019
    Даааааа личи си че си просто мумче колкото и да ти пиша акъла няма да ти дойде. Божко притежава нотариален акт за елктромерите си колкото ти разбираш нещо от това което пишеш. Казах ти и пак ще го повторя за последно божко е собственик на апартамента си на гаража си и на мазето си те са негови всичко друго е общо и има механизъм за управление на общите части. Това не ти е задача за 4 клас по математика той няма дори 0,5кв м от това табло защото общите части не са пропорционални по твоята тъпа логика на божко трябва да се пада и примерно 6 стъпала от стълбището 7 плочки пред кооперацията и т.н. според теб това е неприкосновенна божкова собственост и той може да реши и да накара останалите да прескачат стълби по стълбището да прескачат плочки демек да играят на дама на прескочи кобила и т.н вместо да пишеш глупости иди в някой блок и питай собствениците как стоят нещата просто си много в грешка в разсъжденията си както и самия божко затова света ви е крив.
    • Пс
      Психиатър
      1 0
      22:34, 19 авг 2019
      Струва ми се,че не е никакво момче. Само жена може да праска такива разсъждения и правопис.
  • 45
    Ко
    ковикаш
    2 -3
    00:08, 20 авг 2019
    цял ден този агрегат бучи - и на мен ми се нарушават правата . Не съм длъжен да слушам това. Полицията е на 20 метра, не чува ли гова бучене цял ден?????? или трябва жалба и тогава да реагира???
    • Бо
      Божко
      3 -1
      09:12, 21 авг 2019
      Шума е толкова колкото го е определил производителя на генератора нито децибел вповече, а има една общинска наредба за шума и тя гласи, че режимното време е от 23.00часа до 07.00часа и от 14.00 до 16.00 така, че аз Стриктно се придържам към разпоредбите на закона и ако притеснявам някой се извинявам за неудобството, но съседите ми имат електричество, а аз не, просто временно съм лишен от тази опция. Когато всичко това приключи и шума който създава генератора ще бъде преустановен НЕЗАБАВНО. 7ytqi
    • Ар
      Архимед
      1 0
      01:15, 24 авг 2019
      М чи пусни един кабел на Божко кво му мислиш
  • 46
    Пи
    Питагор
    3 -3
    06:55, 20 авг 2019
    Стискъйте зъби и уши ва този маймунджулук няма да прудължи дългу пуради две причини. Едната е психуемуциунална божкку си надръгна крастата за свубуда и кунституционни права видя чи той чите некви грешни кунституции и закони сига е ляту слънцету го пече и той е изригнал емуционално иска да е пърумайския херой след няма месец два кату съ успокои жъ иде да потропа на вратата на евн убачче типичну по български и пърумайски тугава тедата няма да напише статия месния херой божко пак утиде да се моли на евн да гу присъединят. Втората причина е чисту миханична то китайски генератор жъ пърпори пърпори и жъ съ счупи и божку пак жъ иде до ивн той ни разбира чи сички пътища водят към ивн.
  • 47
    Пи
    Питагор
    2 -3
    06:56, 20 авг 2019
    Стискъйте зъби и уши ва този маймунджулук няма да прудължи дългу пуради две причини. Едната е психуемуциунална божкку си надръгна крастата за свубуда и кунституционни права видя чи той чите некви грешни кунституции и закони сига е ляту слънцету го пече и той е изригнал емуционално иска да е пърумайския херой след няма месец два кату съ успокои жъ иде да потропа на вратата на евн убачче типичну по български и пърумайски тугава тедата няма да напише статия месния херой божко пак утиде да се моли на евн да гу присъединят. Втората причина е чисту миханична то китайски генератор жъ пърпори пърпори и жъ съ счупи и божку пак жъ иде до ивн той ни разбира чи сички пътища водят към ивн.
  • 48
    Жа
    Жалко
    2 -3
    09:45, 20 авг 2019
    Човек от яд и безсилие какво друго може да измисли. Да стигне до там че наред с всички да тормози и майка си дори. Не го обвинявам Съжалявам го.
  • 49
    Бн
    БНФ
    3 -1
    10:53, 20 авг 2019
    Питагоре,наистина не вярвах,че сте толкова неграмотен.Подкрепял съм Ви винаги когато сте бил прав и сте казвал истината.Но сега ме разочаровахте.Вие през цялото време се опитвате да изместите фокуса на диалога.По няколко причини предполагам.Едната умишлено,другата поради защита на нечии интереси.Вие много хитро винаги говорите за собственост(кой на какво е собственик)А въпроса и отговора(решението му)нямат нищо общо с това което Вие се опитвате да представите.Има закон който законодателя е приел точно по тази причина.Заради блокове и кооперации.И там в този закон е записано ,че тези ел.измервателни уреди могат да бъдат поставени по желание на абоната извън сградата.За което е и описано къде може да стане това.Точка.Божко иска точно това.Да му се изнесе електромера извън това табло ,там където е разрешено и посочено със закона.Край.Какво сте седнали тука да ми се правите на юристи.Това което прави Божко е да си търси своите граждански права определени и от конституция и със закони.А Вие искате да се живее в беззаконие на когото както му изнася.За това сме и държава на тоя хал,и за това децата ни избягаха.Защото не искат да живеят с лъжи ,в беззаконие и заобиколени от простотия.Те и Виваком бяха монополисти но махнаха тяхно устройство от стената на етажа в кооперацията на мой приятел,вдигнаха стълб и я сложиха там кутията след подобен казус.Ние сме за точното спазване и прилагане на закона.
  • 50
    Пи
    питагор
    2 -4
    11:35, 20 авг 2019
    Повече няма да пиша по темата щото явно много е зле работата със сивото вещество. Първом със сички тия примери се опитах да ти убясня чи електрумера на божко е извън негувата собственост тува чи се намира във входа ни узначава чи е във негува собственост той се намира на територията на съсобствеността. Това е фактическата обстановка ти тува ни може дасхванеш тува е все едно ако ти живееш в къща електромера ти да е на улицата а божко си мисли чи някой жъ му играе по тъпата сфирка къде да му се сложи електрумера според теб къту той дори сига не е на негова собственост обясни ами той утре може да поиска да му сложат електромера на уградата на съда или на пулицията може да пуиска на глават си да го сложи. Просто вие не схващате логиката не нищата.
    • Бо
      Божко
      4 -2
      22:31, 21 авг 2019
      Питагоре, ей мушморок такъв - днес 21.08.2019година си извадих скица с границите на имота ми, като си такава отвертка ела и лично ще ти покажа ДОКУМЕНТА и престани да пишеш дивотии и да ръсиш обиди и срещу мен и срещу други будни хора които дават смислено мнение и подкрепят действията ми. Къде бяха тия мои съседи и не протестираха в продължение на осем години като им предпазвах електроме рите пък и цялото табло от неправомерните действия на служители на EVN. Криеха се като мишки както се крият и сега, и само гледат сеири, но нали знаеш-само планина не се среща с планина, ще дойдат за услуга или нещо друго, но СОРИ. Оттук нататък нито ще ви чета коментарите нито ще ви отговарям. Това е последния ми отговор-на никой нищо не дължа.
    • Ар
      Архимед
      3 0
      01:01, 24 авг 2019
      Божко Питагор е мушмурок а всички ние останалите според него сме серсеми. Той е безгласният дразнещ дух у форума. Заиби го. Действай си. А входа ти повечето са също мушмуроци като повечето българи. ПРЕДАТЕЛИ и сиирджии.
Последни новини