От х:

Днес в x:

20 снимани на скорост за 2 ч. в Хасково /обновена/

    20 нарушители само за два часа са засечени днес от камерата в полицейския автомобил, разположен по бул.“Никола Радев“ в Хасково. Там беше разположен патрула от 9 до 11 часа, като част от стартиралата в понеделник акция „Скорост“.

    Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и до неделя върви по всички пътища на ЕС.

    „Скъпите снимки“, както се наричат на жаргон техническите засечки за превишаване на скоростта, могат да бъдат платени с 30 % отстъпка в 14 дневен срок от връчването на уведомлението за нарушение.

    При неизплащане на наложеното наказание и последваща проверка, на водача може да му бъде отнето свидетелството за управление до плащане на дължимото.

    Според патрулиращите полицаи, в разгара на лятото трафикът е по-интензивен, а в Хасково допълнителното натоварване на движението идва и от преминаващите чужденци на път към Гърция, а от там и нарушителите логично са повече.

    Още два поста с камери-част от акция "Скорост" бяха разположени този следобед край Хасково. Т.нар. "триного" заснемащо устройство беше позиционирано на първокласния път между  Димитровград и Хасково срещу разклона за "Астика".

    За 44 минути отпоставянето й  камерата  улови 15 нарушители. Ограничението на това място е за скорост от 60 километра в час, повечето нарушители обаче си позволяват на правия път да ги надвишават с поне 10-15 клометра, но при най-фрапиращите случаи са зачени движения със 100-110 килемотра.

    Според патрулиращите, чужденците, особено румънците, преминаващи през тази локация на път към Маказа, също не се помайват да пренебрегват ограниченията. Напоследък обаче все повече внимавали, тъй като пътуващите по-често през района и получили вече фишовете си за глоба на излизане или влизане в страната, вече  си имат едно на ум. Тоест акциите имат и своята роля за превенция, смятат пътните контрольори. 

    Хитрата стъпка за позициониране на патрула този следобед от страна на контрольорите обаче  отведе недобросъвестните шофьори, натиснали педала над допустимото щом са  преминали през триногата камера  успокоени, че са прескочили "скъпата снимка", за нова снимка. Някои от тях бяха заснети от камерата в колата на патрула, който беше разположен само на няколко километра от триногата камера-навлизане в Хасково.  

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Ка
      КАТ
      18 -10
      13:42, 13 авг 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      По
      Порчо
      56 -2
      14:10, 13 авг 2019
      Само едно въпросче:
      Когато засеченият с превишена скорост е чужденец, как се взема глобата. Имайки предвид бързината, с която действат нашите гавази, докато се усетят той вече няма да е на наша територия.
      • Бъ
        бъззз
        9 -16
        15:51, 13 авг 2019
        Що питаш тука и се правиш на интересен? Има си са... Виж коментара
      • Че
        Ченге
        9 -1
        16:35, 13 авг 2019
        Карай и ти с чужди номера!
    • 3
      Ба
      Байчо
      27 -10
      14:54, 13 авг 2019
      Ако не се предупреждавахме с пресмигване на фаровете още колко щяха да са хванати......
      • Гр
        Гражданин
        31 -21
        15:25, 13 авг 2019
        Този кядето го предупреждаваш утре ще убие някой.
        Не предупреждавам никой.Който нарушава правилата да си плаща.
      • +-
        +-
        2 -2
        15:47, 13 авг 2019
        Предупреждаващи, сър...
    • 4
      Ll
      ll
      2 -3
      15:59, 13 авг 2019
      Браво!
    • 5
      Аб
      абжж
      33 -2
      16:14, 13 авг 2019
      Тия що не забият камерата на бул Раковски да снимат хасковските гъзета със скъпите мотори и коли купени от мама и тати които фучат цял ден по булеварда .Щот после ще им изстине службата не се знае кого са снимали а ходят на болярово да снимат
      • +-
        +-
        7 -4
        16:34, 13 авг 2019
        Е как фучат по цял ден, като има светофари?
        Или имате предвид "цяла вечер и нощ"?!
    • 6
      Ди
      Димитровград
      14 -3
      18:50, 13 авг 2019
      Румънците карат с 100км/ч още от излизане от Димитровград до Хасково. И в двата града има патрули които не си правят труда да ги спират за такъв тип нарушения. Като минеш в Румъния или Гърция при ограничение 60 се минава с 55 защото не можеш да си платиш глобите, тука със 100. Като гледам дори и да има глобени изобщо не са си взели поука. Просто застанете на разклона за с.Крепост за 1 час без камери, без палки да се самосезирате.
    • 7
      Г-
      Г--н Михайлов
      8 -6
      22:15, 13 авг 2019
      Не драскайте измишльотини ,ами кажете на Чобана да покаже публично колко Василий и Кузмини е глобил като е много ербап! Мой приятел от Галац всяка година ходи на Тасос и казва че до сега няма една глоба,а кара кола - не каруца и като.......състезател! Не си правете гаргара с хората и четки на Ушевците !!
    • 8
      aми
      14 -5
      00:37, 14 авг 2019
      за какво на този път има такива малоумни ограничения?нали има ленти за ускорение ,намаляне...то това 60 е от ерата на москвичите още...
    • 9
      Ст
      стария милиционер
      19 -7
      08:04, 14 авг 2019
      Има такива ограничения които трябва да се премахнат това е гавра със шофьорите*И трябва отново да се промени закона и са въведе за предупреждаване с табела че те снимат*Каво е това навсякъде камери скрити??А полицаите дане плачат че им са ниски заплатите ,който не му харесва в системата рапортчето и навън има достта работа за тираджии,таксиджии,охранители да видят как се изкарват пари в тоя див комунистически капитализъм*А Бойко Борисов тоя гад ще си плати няма да му се размине , като на бай Тошо!!!!
    • 10
      Ив
      ИВАН
      12 -5
      10:47, 14 авг 2019
      След всички коментари,които чета,имам една идея.
      Я да сложим и ние скрити камери,като тъпите катаджии и да ги снимаме тях по време на служба,да видим как те си изпълняват задълженията.Много ми е интересно как те ще реагират!Все пак ние им плащаме заплатките и пищовите,дето и те не знаят за какво ги носят.
      Бъдете сигурни-никак няма да са доволни!Защото,"ако се дебнем,ще се хванем"-нали това е техния девиз.
      Превърнаха всичко в полицейщина.На всеки храст-тъпир с камера или палка.Айде стига вече!Правилата за движение не са най-важното нещо на света!
      Акция след акция.А резултата е нулев.Само плащаме грешни пари за ограничения за Трабант и Москвич.
      • +-
        +-
        3 -13
        11:41, 14 авг 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 11
      Ив
      ИВАН
      0 0
      10:48, 15 авг 2019
      Този пасквил дори няма да го коментирам!
      Достатъчно красноречиво администраторите на сайта са го блокирали.
      Благодаря!
    • 12
      До
      Дорчо
      4 0
      13:37, 15 авг 2019
      Българина не е чак толкова лош, и недисциплиниран шофьор. Ако КАТ и Пътната агенциа направят една комисия която да прегледа основно знаците по пътищата нарушенията ще намалят в пъти.
      Днес се прибирам от Пловдив по стария път. Не бях минавал отдавна. Ами някъде насред полето отбивка за почивка. Някой тарикат от близкото село сложил там сергийка за зарзават, и хоп ограничение шейсет. Пътя прав като конец, знака скрит в храстите. Докато го видиш и вече си подминал и отбивката, и сергийката и ограничението. Ама ако сложат там камера тя няма да те подмине.
      Има примери и с обратен знак. Преди кръговото на входа на Пловдив откъм Пазарджик сложили ограничение осемдесет. Колоната там вечер става с километри и хората се влачат с осем километра, те ограничили скоростта на осемдесет. Това за мен си е чиста подигравка.
      Не само аз. Всеки от нас може да изброи безброй безсмислени ограничения. Ако се изчистят и нарушенията ще спаднат драстично.
    Последни новини