От х:

Днес в x:

7200 лева е коствало разчистването на сметищата с гуми в Хасковско

  7200 лева е коствало на Община Хасково разчистването на нереглментираните сметища със стари автомобилни гуми в региона. Най-голямото сметище бе в дере в бившия хасковски ТЕЦ и в околността, както и в горичката между хасковския квартал „Болярово” и село Въгларово.

  От нерегламентираните сметища са събрани близо 36 тона излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха за Haskovo.net от общинската администрация. В цената е включено събиране, сортиране, товарене и превоз до циментовия завод в Златна Панега, където са предадени за изгаряне и оползотворяване за гориво. Направени са общо 4 курса, а дейностите са извършени от лицензираната фирма „Надеж” ООД.

  Община Хасково предприе действия по разчистване на сметищата след сигнали на граждани и дадено предписание от РИОСВ за справяне със ситуацията. На територията на бившия ТЕЦ е останала една купчина с гуми, които са сортирани и подготвени за изнасяне. От кметството поясниха, че се изчаква да се съберат още гуми, за да се запълни един камион и да бъдат извозени.

  Проблемът с гумите обаче не е само в Хасково, а е в национален мащаб. Според специалистите той се дължи на нерегламентирания внос на гуми без документи от Западна Европа. Действащите в страната заводи за преработка на гуми не могат да поемат количествата и така се образуват нерегламентирани сметища. Старите гуми не могат да бъдат загробвани, защото се водят опасен отпадък според Закона за упраление на отпадъците.

  Специалистите обясниха още, че гумаджийниците трябва да имат договори с фирми, които да доставят нови гуми и впоследствие да приемат същия брой стари гуми, което трябва да бъде контролирано от РИОСВ.    

  В тази връзка от Община Хасково призоваха за по-строг контрол.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ре
   Реформатор- лаладжия
   7 0
   13:49, 10 авг 2019
   Алоооо общината само с пхризивине се постига нищо трябва твърда ръка и солени глобина тарикатите Стига с това евроатлантическо лигавене
  • 2
   Та
   Тариката
   2 -2
   14:18, 10 авг 2019
   Така са по на схема да разчистват имали дейност която се заплаща с общински пари винаги има и комисионна артик и те душа носят!

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020
  Последни новини