От х:

Днес в x:

2 °C

7200 лева е коствало разчистването на сметищата с гуми в Хасковско

  7200 лева е коствало на Община Хасково разчистването на нереглментираните сметища със стари автомобилни гуми в региона. Най-голямото сметище бе в дере в бившия хасковски ТЕЦ и в околността, както и в горичката между хасковския квартал „Болярово” и село Въгларово.

  От нерегламентираните сметища са събрани близо 36 тона излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха за Haskovo.net от общинската администрация. В цената е включено събиране, сортиране, товарене и превоз до циментовия завод в Златна Панега, където са предадени за изгаряне и оползотворяване за гориво. Направени са общо 4 курса, а дейностите са извършени от лицензираната фирма „Надеж” ООД.

  Община Хасково предприе действия по разчистване на сметищата след сигнали на граждани и дадено предписание от РИОСВ за справяне със ситуацията. На територията на бившия ТЕЦ е останала една купчина с гуми, които са сортирани и подготвени за изнасяне. От кметството поясниха, че се изчаква да се съберат още гуми, за да се запълни един камион и да бъдат извозени.

  Проблемът с гумите обаче не е само в Хасково, а е в национален мащаб. Според специалистите той се дължи на нерегламентирания внос на гуми без документи от Западна Европа. Действащите в страната заводи за преработка на гуми не могат да поемат количествата и така се образуват нерегламентирани сметища. Старите гуми не могат да бъдат загробвани, защото се водят опасен отпадък според Закона за упраление на отпадъците.

  Специалистите обясниха още, че гумаджийниците трябва да имат договори с фирми, които да доставят нови гуми и впоследствие да приемат същия брой стари гуми, което трябва да бъде контролирано от РИОСВ.    

  В тази връзка от Община Хасково призоваха за по-строг контрол.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ре
   Реформатор- лаладжия
   7 0
   13:49, 10 авг 2019
   Алоооо общината само с пхризивине се постига нищо трябва твърда ръка и солени глобина тарикатите Стига с това евроатлантическо лигавене
  • 2
   Та
   Тариката
   2 -2
   14:18, 10 авг 2019
   Така са по на схема да разчистват имали дейност която се заплаща с общински пари винаги има и комисионна артик и те душа носят!

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  09 дек 2019
  Последни новини