От х:

Днес в x:

Митко Господинов стана почетен гражданин на Хасково, Румен Балкански – с почетен знак

Бащата на най-добрия български тенисист Григор Димитров и негов първи треньор Димитър Господинов беше обявен за почетен гражданин на Хасково.

Общинските съветници гласуваха предложението на председателя Таня Захариева и това стана факт на днешната сесия.

Като вносител на докладната Захариева благодари от трибуната на всички тенисисти и спортисти, спортни деятели за работата им в развитието на спорта в града и най-вече за това, което правят за развитието на детско-юношеските школи.

Удостояването на Господинов  със званието е по повод 45-ата годишнина от учредяването на тениса в Хасково и 65 години тенис на маса в града.

Докладната е внесена на базата на предложението на инициативен комитет.

От 1991 година до момента Митко Господинов е треньор по тенис в Хасково, председател е на ТК „Хасково 2015“, в който Григор Димитров е картотекиран под номер 1.

Много от учениците му са били по върховете на тенис турнирите. Безспорно обаче най-голям принос има той в развитието на Григор Димитров, чиито треньор беше до влизането му в играта при мъжете. Под ръководството на баща си Гришо вдигна шампионската титла на Уимбълдън при юношите през 2008 година и стана шампион на откритото първенство на САЩ. През същата година той оглави и световната ранглиста при юношите.

От инициативния комитет предложиха за награда с почетен знак на Хасково още 14 треньори и състезатели, свързани с тениса в Хасково, както и седем от водещите ни фигури в тениса на маса.

По предложение на съветника от ГЕРБ Митко Петров с почетния знак ще бъде удостоен за приноса му в развитието на тениса в града и дългогодишния председател на Управителния съвет на Тенис клуба в Хасково Румен Балкански.

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ди
    Дидо
    17 -7
    12:08, 26 юли 2019
    В ГЕРБ Хасково няма такъв съветник. Журналистиката ви е пълен смях.
    Иван Петров беше областен координатор на ГЕРБ, депутат но сега не е съветник.
  • 2
    Ге
    Гербомразец
    40 -9
    13:15, 26 юли 2019
    Герберастки истории! Така си ги раздават тези звания. Какво е направил за Хасково бащата на Григор, че ще става почетен гражданин?! За Григор съм съгласен, прославил е града и страната си, но за баща му?! Няма логика! Само защото му е баща! Събира само нереално високи такси от децата, затова много деца се преориентираха и тренират бадмингтон. По тази логика направете почетен гражданин и бащата на крадеца Дилян Добрев.
    • До
      до гробомразеца
      13 -27
      13:48, 26 юли 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    32 -7
    13:52, 26 юли 2019
    Гербомразецат е абсолютно прав.Тоя абсолютно НИЩО не е направил за Хасково.
    • +-
      +-
      22 -5
      14:48, 26 юли 2019
      Те такива се подкрепят - които нищо не са направили за Хасково.
  • 4
    Ди
    димитров
    34 -2
    15:15, 26 юли 2019
    митко господинов освен на сина си на нито едно дете не е помогнал,обяснението от негова страна е че всички поколения деца са некадърни или по друг начин казано родителите им не искат да плащат безумните такси които иска
  • 5
    Де
    ДЕТЕ ОТ МИНАЛОТО
    25 0
    19:26, 26 юли 2019
    Затова ,че отне на децата площадката на децата от хасково,които се събираха и така се опознаваха и оставаха приятели за цял живот.затова ,че му подарихте земята и децата без пари не смеят да приближат до там .честито!
  • 6
    Dd
    Ddd
    20 0
    21:14, 26 юли 2019
    Бащата на Бербатов не е почетен гражданин на Благоевград. Откъде на къде тоя ще е почетен гражданин.По тая логика дайте да направим и бабите и дядовците почетни граждани.
  • 7
    Хр
    храбрият войник ШВЕЙК
    4 0
    16:00, 27 юли 2019
    А не е ли най добре по този повод да направим почетен и този който предлага таня захариева-- шекерова от герба ще бъде наистина класика
  • 8
    Аз предлагам да направят почетен гражданин и бабата на Гришо. То бива бива, ама чак пък толкова не бива. Това е обида към тези почетни граждани, които съвсем заслужено са станали такива. Този един турнир не е спечелил, те цялата му рода направиха почетни граждани. Всяка година не е задължително да има нови.
Последни новини