От х:

Днес в x:

31 °C

Инспекторатът на ВСС с висока оценка за работата в Районен съд-Хасково

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет даде висока оценка за работата на Районния съд в Хасково. Това е констатацията след извършена комплексна планова проверка на граждански дела, образувани през 2017 и 2018 година в хасковския съд.

При проверката се установява стремеж при всички съдии за срочно приключване на производствата. Дейността им по образуването, движението и приключването на делата е добре организирана, отдава се нужното значение на предварителната подготовка на делото, разглеждането му в открито заседание протича стегнато и често приключва в едно най-много две съдебни заседания.

В заключение на констатациите си, проверяващата комисия от ИВСС посочва, че извършената проверка на административната дейност на РС-Хасково налага извод за отлична организация, както на работата на председателя и заместник-председателя на съда и съдиите, така и на работата на съдебните служители.

Резултатите от извършената от ИВСС проверка по граждански дела са показателни за много добрите резултати в работата на съда в условията на повишено натоварване и постъпление на делата, както и в условията на отсъстващи съдии и съдебни служители.

През 2017 г. са образувани 4786 дела, от които 3210 граждански и административни дела и 1576 наказателни дела.

През 2018 г. са образувани общо 4817 дела, от които 3049 граждански и административни дела и 1768 наказателни дела. Тази тенденция на ръст в постъпленията се запазва и през първото полугодие на 2019 г., когато в Районен съд – Хасково са образувани общо 2449 дела, от които 1685 граждански дела и 764 наказателни дела, а са разгледани общо 3028 дела, от които 2132 граждански дела и 896 наказателни дела, което означава, че действителната натовареност за първото полугодие на 2019 г. на съдиите в РС - Хасково е била приблизително 64 броя дела на месец на един съдия, на база показател дела за разглеждане.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Jo
  John
  10 0
  17:13, 12 юли 2019
  е, то оставаше точкова да дири под вола теле баш у асково...
 • 2
  98
  987098
  7 0
  20:53, 12 юли 2019
  Съдиите работят ,
  Раята се стопи с 40% .....
  ... Няма такъв Абсурдистан :)))
 • 3
  ИМа такава поговорка -----Магаре магаре чеши

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020

Случаен виц

Последни новини