От х:

Днес в x:

-3 °C

Инспекторатът на ВСС с висока оценка за работата в Районен съд-Хасково

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет даде висока оценка за работата на Районния съд в Хасково. Това е констатацията след извършена комплексна планова проверка на граждански дела, образувани през 2017 и 2018 година в хасковския съд.

При проверката се установява стремеж при всички съдии за срочно приключване на производствата. Дейността им по образуването, движението и приключването на делата е добре организирана, отдава се нужното значение на предварителната подготовка на делото, разглеждането му в открито заседание протича стегнато и често приключва в едно най-много две съдебни заседания.

В заключение на констатациите си, проверяващата комисия от ИВСС посочва, че извършената проверка на административната дейност на РС-Хасково налага извод за отлична организация, както на работата на председателя и заместник-председателя на съда и съдиите, така и на работата на съдебните служители.

Резултатите от извършената от ИВСС проверка по граждански дела са показателни за много добрите резултати в работата на съда в условията на повишено натоварване и постъпление на делата, както и в условията на отсъстващи съдии и съдебни служители.

През 2017 г. са образувани 4786 дела, от които 3210 граждански и административни дела и 1576 наказателни дела.

През 2018 г. са образувани общо 4817 дела, от които 3049 граждански и административни дела и 1768 наказателни дела. Тази тенденция на ръст в постъпленията се запазва и през първото полугодие на 2019 г., когато в Районен съд – Хасково са образувани общо 2449 дела, от които 1685 граждански дела и 764 наказателни дела, а са разгледани общо 3028 дела, от които 2132 граждански дела и 896 наказателни дела, което означава, че действителната натовареност за първото полугодие на 2019 г. на съдиите в РС - Хасково е била приблизително 64 броя дела на месец на един съдия, на база показател дела за разглеждане.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Jo
  John
  10 0
  17:13, 12 юли 2019
  е, то оставаше точкова да дири под вола теле баш у асково...
 • 2
  98
  987098
  7 0
  20:53, 12 юли 2019
  Съдиите работят ,
  Раята се стопи с 40% .....
  ... Няма такъв Абсурдистан :)))
 • 3
  ИМа такава поговорка -----Магаре магаре чеши

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини